Sähkösopimus yritykselle — Löydä halvin yrityssähkö

Nopeasta vertailustamme löydät edullisimman sähkösopimuksen yrityksellesi. Valitsemalla parhaan yrityssähkön, vaikutat samalla yhtiösi toimintaan, kustannuksiin ja ympäristöön.
Sähkösopimukset yrityksille
Vinkkejä yrityksen sähkönhallintaan
Nopea ja helppo yrityssähkövertailu

Yrityssähkövertailu

Sopimusta valittaessa ota huomioon yrityksen koko ja energiantarve. Pienemmille yrityksille kiinteähintainen sopimus voi olla sopivampi, kun taas suuremmat yritykset saattavat hyötyä enemmän pörssisähkösopimuksista. 

Sopimustyyppi
Plussat
 
1
Fortum
Fortum Yritys Varma 24-36kk
Sopimustyyppi
Fortum tarjoaa räätälöityjä yrityssähkösopimuksia yrityksen tarpeiden mukaan, jotta energiakustannukset pysyvät kilpailukykyisinä.

Fortumilta löydät myös “Yritysapuri” palvelun auttamaan sopimuksen kytkemisessä.
Plussat
Asiakaspalvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Fortumilla on myös monipuolinen energianeuvontapalvelu, joka auttaa yrityksiä optimoimaan energiankäyttöä.

Fortum tuottaa sähköä pääasiassa vesi-, ydin- ja aurinkovoimalla. Ympäristöystävällisyys onkin yksi yrityksen keskeisistä arvoista.
Väre
Väre Yrityssähkö 24kk
Sopimustyyppi
Väre panostaa innovatiivisiin ratkaisuihin ja pyrkii täyttämään yritysten erilaiset sähköntarpeet.

Jos yrityksesi tai taloyhtiösi kuluttaa alle 250 000 kWh vuodessa, voit tehdä sähkösopimuksen helposti verkossa.
Plussat
Asiakaspalvelu puhelimitse, sähköpostitse ja verkon kautta. Väre on saanut kiitosta ystävällisestä ja ammattitaitoisesta asiakaspalvelusta.

Hinnoittelu on avointa ja läpinäkyvää.

Mikä erottaa yrityssähkön kuluttajasähköstä?

Yrityssähkö eroaa kotitaloussähköstä monin tavoin.

 • Näkyvin ero on yleensä sähkön hinta. Yritysten sopimukset näyttävät usein edullisemmalta kuluttajasähkösopimuksiin verrattuna, sillä yrityssopimusten hinnasta on vähennetty ALV. 
 • Yrityssähkösopimukset ovat yleisesti kuluttajasähkösopimuksia pidempiä.
 • Yrityksen sähkö on joustavampaa kuin kuluttajasähkösopimukset. Yritykset voivat neuvotella sopimuksen ehdoista ja hinnoittelusta sähköyhtiön kanssa, jotta se vastaa paremmin heidän erityistarpeitaan.
 • Yrityssähkösopimuksissa on saatavilla erilaisia lisäpalveluita, kuten energianhallintaa ja raportointia, jotka auttavat yrityksiä optimoimaan energiankulutustaan ja kustannuksiaan.

Yrityksen kannattaa huolellisesti vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja harkita niiden sopivuutta omiin erityistarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa.

Yrityksen sähkösopimus – millaisia vaihtoehtoja on tarjolla?

Yrityksen sähkösopimuksen valintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten yrityksen koko, toimiala ja sähkönkulutus. Yrityksen sähkösopimukset on yleensä määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia.

Määräaikainen sopimus on yleensä edullisempi ja tarjoaa ennustettavuutta, mutta sen ehdot ovat tiukemmat ja joustamattomat.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarjoaa enemmän joustavuutta, mutta hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.

Kiinteä hinta takaa, että maksat sähköstä saman hinnan koko sopimuskauden ajan. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat suojautua sähkön hinnan nousulta.

Pörssihinta tarkoittaa, että maksat sähköstä markkinahinnan mukaan. Tämä sopimusmuoto on joustava, mutta se voi olla riskialtis, sillä sähkön hinta voi vaihdella merkittävästi.

Hybridisopimus on yhdistelmä kiinteää ja pörssihintaa, joka tarjoaa tasapainon ennustettavuuden ja joustavuuden välillä.

Vihreä sähkö on tietenkin myös yksi vaihtoehdoista, jos haussa on ekologinen vaihtoehto.

Halvin sähkösopimus yritykselle

Tämän hetken halvin sähkösopimus yritykselle on Fortum Yritys Varma.

Kiinteähintainen sähkösopimus kannattaa valita jos yrityksesi sähkönkulutus on pientä ja sähkönkulutus ajoittuu keskelle päivää ja iltoihin. Pörssihintainen sähkösopimus sopii taas yrityksille joissa tuotantokoneistoa tai muita suuresti sähköä kuluttavia laitteita voidaan käyttää öisin.

YRITYKSILLE
Fortum

Fortum Yritys Varma

Fortum räätälöi hinnat yrityksille ja tarjoaa laajasti eri sopimus­vaih­toehtoja kaikkialle Suomeen. Halpa sähkösopimus voi säästää yritykseltäsi jopa tuhansia euroja.

Kuinka solmia sähkösopimus yrityksen nimiin?

Sähkösopimus yrityksen nimiin onnistuu vaivatta. Näin se hoituu:

1. Vertaile tarjouksia: Ensimmäinen askel on tutkia eri sähkötarjoukset. Vertaile hintoja, sopimusehtoja, palveluita ja sähkön alkuperää. Tarkista, tarjoaako yhtiö lisäpalveluita, kuten energianeuvontaa tai energiankulutuksen seurantaa.

2. Valitse sopiva sopimus: Mieti yrityksesi tarpeita. Mikä on yrityksesi sähkönkulutus? Mikä on budjettisi? Onko yrityksesi valmis ottamaan riskin sähkön hinnan vaihtelusta, vai olisiko kiinteähintainen sopimus parempi?

3. Ota yhteyttä sähköyhtiöön: Kun olet valinnut sopivan sähköyhtiön, ota heihin yhteyttä ja kysy sähkötarjous. Yleensä tämä voidaan tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai yhtiön verkkosivujen kautta.

4. Valmista tarvittavat tiedot: Kun solmit sähkösopimuksen yrityksen nimiin, tarvitset seuraavat tiedot: yrityksen nimi, y-tunnus, laskutusosoite, sähkönkäyttöpaikan osoite ja arvioitu vuotuinen sähkönkulutus.

5. Allekirjoita sopimus: Kun olet tarkistanut sopimuksen ehdot ja olet tyytyväinen niihin, voit allekirjoittaa sopimuksen. Usein tämä voidaan tehdä digitaalisesti.

6. Sopimuksen voimaantulo: Kun sopimus on allekirjoitettu, sähköyhtiö hoitaa käytännön järjestelyt, kuten sähkönmyynnin aloituksen. Muista irtisanoa nykyinen sähkösopimus, jos se on tarpeen. Tarkista sopimusehdoista irtisanomisaika ja mahdolliset irtisanomiseen liittyvät maksut.

Muista, että vaikka sähkösopimus yrityksen nimiin on solmittu, sinun tulee seurata sähkön hintaa ja kulutusta säännöllisesti. Näin voit varmistaa, että sopimus on edelleen yrityksellesi sopiva.

Yrityksen sähkönkulutus – neuvoja hallintaan

Taloyhtiöt: Fiksu sähkönhallinta

 1. Kartoita energiankulutus ja harkitse yhteishankintaa.
 2. Tutki uusiutuvan energian hyödyntämistä.
 3. Selvitä älykkään sähköverkon tai energianhallintajärjestelmän mahdollisuudet.

Autohuoltoyritykset: Erikoisratkaisut ja tehokkuus

 1. Panosta sähköajoneuvojen huoltoon ja latauspalveluihin.
 2. Optimoi valaistuksen ja ilmanvaihdon energiatehokkuus.
 3. Valitse joustava sähkösopimus.

Toimistot: Energiansäästöä arkeen

 1. Suosi energiatehokasta valaistusta ja laitteita.
 2. Seuraa energiankulutusta ja kohdista säästötoimet.
 3. Hyödynnä yrityksille suunnattuja energiapalveluja.

Rakennusala: Kestävä energia työmaalla

 1. Huomioi energiatehokkuus rakennusmateriaaleissa ja -prosesseissa.
 2. Käytä uusiutuvaa energiaa, kuten aurinkopaneelit tai tuulivoima.
 3. Valitse energiatehokkaat työkoneet ja järjestelmät.

Teollisuus: Innovatiivista tehokkuutta

 1. Optimoi energiakustannukset hinnoittelumallien avulla.
 2. Ota käyttöön energianhallintajärjestelmä.
 3. Sitoudu kiertotalouden periaatteisiin.

Usein kysyttyä

Miten tehdään sähkösopimus yrityksen nimiin?

Käytä vertailupalveluamme, anna yrityksen Y-tunnus ja laskutusosoite. Neuvottele sopimusehdoista ja hinnoista.

Yrityssähkö voi olla halvempi, sillä hinnasta on vähennetty ALV. Hinnat vaihtelevat yrityksen tarpeiden mukaan. Vertaile tarjouksia.

Tämän hetken halvin sähkösopimus yritykselle on Fortum Yritys Varma.

Yleisimmät sopimustyypit ovat määräaikainen sopimus, toistaiseksi voimassa oleva sopimus ja pörssisähkösopimus.

Optimoi energiankulutus, valitse energiatehokkaat laitteet, hyödynnä uusiutuvaa energiaa ja käytä energianhallintajärjestelmiä.

Paras aika tehdä sähkösopimus riippuu markkinatilanteesta ja yrityksen tarpeista. Seuraa markkinahintoja ja pyri solmimaan sopimus silloin, kun hinnat ovat edullisimmillaan.

Seuraa sähkölaskuista kulutusta ja hyödynnä energianhallintajärjestelmiä tai älymittareita. Säästöä voi saavuttaa energiatehokkailla laitteilla, valaistuksella ja lämmitysjärjestelmillä sekä energiakatselmuksella.

Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valitse sopivin. Ota yhteyttä uuteen sähköyhtiöön ja tee sopimus. Uusi sähköyhtiö hoitaa yleensä sopimuksen siirron puolestasi.

Kyllä, joissakin tapauksissa sähköyhtiöt tarjoavat alennuksia tai kampanjoita yrityksille. Kannattaa vertailla tarjouksia ja neuvotella sopimusehdoista.

Kyllä, useat sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden yhdistää usean toimipaikan sähkösopimukset yhdeksi sopimukseksi. Tämä voi helpottaa hallinnointia ja mahdollisesti tuoda kustannussäästöjä.

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen on Sähkösopimukset.com:n yksi perustajajäsenistä ja alustateknologioiden ammattilainen yli 10 vuoden kokemuksella. Hänen tavoitteenaan on rakentaa Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto – ei sen enempää.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Y-tunnus: 3351195-8
Yhteydenotot: [email protected]

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2023 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo