Sähkösopimus ja muutto – Valot päälle uuteen kotiin

Sähkösopimus ja muutto on parasta tehdä eri päivinä. Uuden sähkösopimuksen teko on suositeltavaa n. 2 viikkoa ennen varsinaista muuttopäivää.

Sähkösopimus on keskeinen osa uutta kotia. Ilman sopimusta ei ole valoa, lämmitystä tai muita sähköllä toimivia palveluita.

Mikä on paras muuttajan sähkösopimus?

Paras muuttajan sähkösopimus on nopeasti kytkettävissä oleva vaihtoehto, joka varmistaa sähköjen toimivuuden sisäänmuuttopäivänä.

Fortum

Fortum Tarkka pörssisähkö

Kuukausittainen perusmaksu: 4,50€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa
0,59snt / kWh + Spot

Miksi kilpailuttaa sähkösopimus muuttaessa?

  1. Säästöpotentiaali: Uuden osoitteen ja erilaisten kulutustottumusten myötä on mahdollista löytää edullisempi sopimus ja säästää sähkölaskussa. 
  2. Ympäristöystävälliset vaihtoehdot: Monet ovat yhä tietoisempia ympäristövaikutuksistaan. Kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit löytää itsellesi sopivan, ympäristöystävällisen sähkösopimuksen.
  3. Uusimmat tarjoukset: Sähköyhtiöt julkaisevat säännöllisesti uusia tarjouksia, jotka voivat olla edullisempia tai tarjota parempia ehtoja kuin nykyinen sopimuksesi.

Muuttajan muistilista – Sähkösopimus muuton yhteydessä

✅ Kilpailuta sähkösopimus

Muutto on hyvä hetki kilpailuttaa sähkösopimus. Vertaile sivultamme eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valitse sinulle sopivin – vaihtoehtoina on pörssisähkö, määräaikainen sähkösopimus, toistaiseksi voimassa oleva, tai kiinteä sähkösopimus.

✅ Tarkista sähkösopimuksen siirrettävyys

Jos aiot siirtää nykyisen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen, tarkista ensin, onko se mahdollista. Kaikki sähkösopimukset eivät ole siirrettävissä.

✅ Tee uusi sähkösopimus

Varmista, että teet uuden sähkösopimuksen tai siirrät vanhan sopimuksen uuteen osoitteeseen ennen muuttopäivää. Näin varmistat, että sähköt ovat päällä kun muutat.

✅ Irtisano vanha sähkösopimus

Muista irtisanoa sähkösopimus vanhasta asunnosta ajoissa. Tarkista sopimuksen ehdot, sillä kaikkia sopimuksia ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden ilman ylimääräisiä maksuja.

Uuden sähkösopimuksen tekeminen

Muuttaessasi uuteen asuntoon sinun tulee tehdä uusi sähkösopimus tai siirtää vanha sopimus uuteen osoitteeseen. Muuten jäät ilman sähköä. Sähkösopimuksen tekeminen onnistuu kuitenkin helposti sivujemme kautta.

On tosin tärkeää, että teet sähkösopimuksen riittävän ajoissa ennen muuttoa, jotta sähköt toimivat heti muuttopäivänä.

Sähkösopimuksen irtisanominen vanhassa asunnossa

Tätä ei kannata unohtaa! Sähkösopimukset ovat määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia, ja sopimuksen ehdot määrittävät kuinka ja milloin sopimus voidaan irtisanoa. 

Määräaikaisia sopimuksia ei yleensä voi irtisanoa kesken sopimuskauden, ellei sopimuksessa toisin mainita. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset sen sijaan voidaan yleensä irtisanoa milloin tahansa.

Tiesitkö? Voit tehdä muuttoilmoituksen aikaisintaan kuukausi ennen muuttoa. Viimeistään ilmoitus on tehtävä viikon kuluttua muutosta.

Sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen

Jos haluat siirtää nykyisen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen, sinun tulee ilmoittaa muutosta sähköyhtiöllesi. Usein tämä onnistuu kätevästi sähköyhtiön nettisivuilla tai puhelimitse. 

On kuitenkin tärkeää tarkistaa, voiko nykyisen sopimuksen siirtää uuteen osoitteeseen, sillä kaikki sähkösopimukset eivät ole siirrettävissä.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Muutto on hyvä hetki kilpailuttaa sähkösopimus. Voit verrata eri sähköyhtiöiden tarjouksia netissä ja valita sinulle sopivimman. Muista ottaa huomioon sähkön hinta, sopimusehdot sekä sähkön alkuperä.

Mitä tapahtuu määräaikaiselle sähkösopimukselle muuttaessa?

Kun muutat asuinpaikkaa ja sinulla on voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus, useimmissa tapauksissa sopimus voidaan siirtää uuteen asuntoon. Tässä tapauksessa sinun tulee ottaa yhteyttä sähköntoimittajaan ja ilmoittaa heille muutostasi sekä uuden asunnon tiedot. Sähköntoimittaja antaa sinulle ohjeet siitä, miten voit jatkaa sopimuksen voimassaoloa uudessa osoitteessa. 

On kuitenkin mahdollista, että muuton yhteydessä haluat vaihtaa sähköntoimittajaa tai sopimustyyppiä. Tällöin sinun kannattaa tutkia eri sähköntoimittajien tarjouksia ja vertailla niitä keskenään. Voit kilpailuttaa sähkösopimuksia ja valita uuden sopimuksen, joka parhaiten vastaa tarpeitasi uudessa asunnossa. Muista kuitenkin tarkistaa, onko nykyisessä sopimuksessasi mahdollisesti irtisanomisehtoja tai sopimuskauden sitovuutta, jotta tiedät, milloin voit vaihtaa toiseen sopimukseen ilman lisäkustannuksia.

Yleiset vinkit muuttajalle:

  1. Tutustu alueeseen etukäteen: Missä lähin ruokakauppa, apteekki tai koulut sijaitsevat? Onko lähellä puistoja, lenkkipolkuja tai muita mukavuuksia? Mitä julkisen liikenteen yhteyksiä alueelta löytyy? Vältät yllätykset ja sopeudut uuteen ympäristöön nopeammin.
  1. Muuton suunnittelu: Tee luettelo kaikesta, mitä sinun on tehtävä ennen muuttoa, muuttopäivänä ja muuton jälkeen. Varaa riittävästi aikaa pakkaamiseen ja merkitse laatikot! 
  1. Tavaroiden karsiminen: Muutto on loistava tilaisuus käydä läpi kaikki tavarasi ja päästä eroon sellaisista, joita et enää tarvitse tai halua. Myy, lahjoita tai kierrätä tarpeettomat tavarat. Näin säästät tilaa uudessa kodissa ja voit keskittyä niihin asioihin, joilla on todella merkitystä elämässäsi.

Ensimmäiseen kotiin muuttaja? 

Yhtäkkiä sinulla on vastuu katosta pään päällä, ja se sisältää monia uusia asioita – mukaan lukien sähkösopimuksen hankkiminen. Aika ottaa vastuu ja aloittaa itsenäinen elämä. Kilpailuttaminen on osa sitä.

Sähkösopimuksen tekeminen: Ensimmäinen askel muuttajalle on sähkösopimuksen tekeminen. Voit tehdä sähkösopimuksen helposti netissä, ja se on tärkeää tehdä hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Kun kilpailutat sopimuksen, muista vertailla hintoja, sopimusehtoja sekä sähkön alkuperää. 

Ymmärrä sähkölasku: Sähkölasku koostuu kahdesta osasta: sähkön myyntiosasta ja sähkön siirto-osasta. Sähkönmyyntiosuus on se osa laskusta, joka kilpailutetaan. 

Kodin sähkönkulutus: Sähkönkulutus riippuu monista tekijöistä, kuten kodinkoneiden määrästä ja niiden energiatehokkuudesta, asunnon koosta ja lämmitystavasta.

Sähkösopimuksen muuttaminen: On hyvä tietää, että voit aina vaihtaa sähkösopimusta, jos huomaat sen olevan liian kallis tai se ei muuten sovi tarpeisiisi. Muista kuitenkin tarkistaa, onko sopimuksessa irtisanomisaika tai määräaikaisuus, jotka voivat vaikuttaa sopimuksen vaihtamiseen.

Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on iso askel, ja se voi tuntua aluksi monimutkaiselta. Mutta älä huoli, kun perehdyt asioihin ja suunnittelet hyvin – muuttaminen sujuu mutkitta!

Usein kysyttyä

Voiko sähkösopimuksen siirtää muuttaessa?

Kyllä, yleensä sähkösopimuksen voi siirtää uuteen osoitteeseen muuttaessa. Sähköntoimittajat tarjoavat palvelua nimeltä ”osoitteenmuutos”, joka mahdollistaa sopimuksen siirtämisen uuteen asuntoon.

Voiko sähkösopimuksen perua muuton takia?

Pitääkö sähkösopimus perua jos muuttaa?

Mitä tapahtuu määräaikaiselle sähkösopimukselle jos muuttaa?

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Yhteydenotot: info@sahkosopimusinfo.com

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2024 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo