Löydä Suomen halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jatkuu voimassa olevana ilman määriteltyä päättymispäivää. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus jatkuu automaattisesti sen allekirjoittamisen jälkeen, ellei sitä irtisanota.

Vertailustamme löydät tämän hetken parhaat toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset.
Löydä suomen edullisin sähkösopimus

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Favicon
Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset
SUOSITUIN VALINTA
Fortum

Fortum Tarkka pörssisähkö

Kuukausittainen perusmaksu: 4,50€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa
0,45snt / kWh + Spot
Nordic Green Energy

NGE Ilmasto pörssisähkö

Kuukausittainen perusmaksu: 3,99€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa 
0,42snt / kWh + Spot
Väre

Väre pörssisähkö

Kuukausittainen perusmaksu: 4,95€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa
0,72snt / kWh + Spot
KSS Energia

KSS Vapaus

Kuukausittainen perusmaksu: 4,39€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa
14,11snt / kWh
Vattenfall

Vattenfall Kesto

Kuukausittainen perusmaksu: 4,50€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa
17,90snt / kWh
Helen

Helen Perussähkö

Kuukausittainen perusmaksu: 4,74€
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa
19,12snt / kWh

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jatkuu niin kauan kuin asiakas tai sähköntoimittaja päättää lopettaa sen. Tämä tarkoittaa, että sopimus jatkuu ilman tarvetta uusia sitä tietyn ajanjakson päätyttyä. Sopimus tunnetaan myös nimellä jatkuva sähkösopimus.  Se on vastakohta määräaikaiselle sähkösopimukselle, jossa on selkeästi määritelty sopimuskauden kesto, esimerkiksi yksi vuosi.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen ehdot, kuten hinta, voivat vaihdella ajan mittaan. Sähköyhtiöllä voi olla oikeus muuttaa hintoja tai sopimuksen ehtoja tietyin edellytyksin. Asiakkaalla puolestaan on mahdollisuus vaihtaa toiseen sähköntoimittajaan tai sopimukseen, jos hän haluaa hyötyä paremmista hinnoista tai ehdoista. Tämä sopimustyyppi tarjoaa joustavuutta, koska se antaa mahdollisuuden irtisanoa sopimus milloin tahansa ilman lisäkustannuksia tai rajoituksia.

Toisaalta toistaiseksi voimassa oleviin sähkösopimuksiin liittyy joitakin haittapuolia. Yksi merkittävä haitta on epävakaa sähkön hinta, joka voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Tämä tarkoittaa, että sähkölaskusi voi olla korkeampi tai matalampi kuukausittain, ja sinun täytyy seurata hintoja aktiivisesti. Halpa sähkö Suomessa ei enää ole itsestäänselvyys.

Mitä maksaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on useimmiten pörssisähkösopimus, joissa maksat pienen perusmaksun lisäksi ainoastaan käytöstä pörssisähkön hinnan mukaan. Joskus on myös tarjolla kiinteitä sähkösopimuksia, jotka ovat toistaiseksi voimassa.

Perusmaksu: Yleensä muutaman euron

Maksu sähköenergiasta: Riippuu pörssisähkön hinnasta, joka vaihtelee. Voit säätää sähkön kulutusta hinnan mukaan ja säästää siten rahaa. Jos taas onnistut solmimaan kiinteän diilin, hinta per kulutettu kilowattitunti on aina sama.

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on tällä hetkellä  Fortumin Tarkka. Fortum on vakavarainen kotimainen pörssiin listattu sähköyhtiö. Toinen hyvä vaihtoehto on Nordic Green Energy Ilmasto, jos haussa on vihreän sähkön tuottaja.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanominen

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanominen on yleensä melko yksinkertaista. Toistaiseksi voimassa olevilla sähkösopimuksilla yleinen irtisanomisaika on maksimissaan kaksi viikkoa. Se on säädetty kuluttajansuojalaissa.

Tässä on yleinen prosessi toistaiseksi  voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomiseen: 

  1. Tarkista sopimusasiakirjat: Tutustu sähkösopimuksen ehtoihin ja tarkista, mitä siellä sanotaan irtisanomisesta ja irtisanomisajasta. Sieltä saat tietoa siitä, miten ja milloin voit irtisanoa sopimuksen.
  2.  Ota yhteyttä sähköntoimittajaan: Ota yhteyttä sähköyhtioöösi ja ilmoita heille aikomuksestasi irtisanoa sopimus. Voit tehdä tämän yleensä puhelimitse, sähköpostitse tai verkkolomakkeen kautta. Varmista, että saat vahvistuksen irtisanomisestasi kirjallisesti.
  3. Saat lopullisen sähkölaskun irtisanomisajan päättyessä. Varmista, että tarkistat laskun ja maksat sen ajallaan. On tärkeää, että noudatat sähkösopimuksen ehtoja irtisanoessasi sopimusta ja annat riittävästi aikaa irtisanomiselle. Yleensä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella on kahden viikon irtisanomisaika.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 2023?

Pitkässä juoksussa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on ollut edullisempi ja varsinkin energiakriisin alettua määräaikaisissa sopimuksissa on sähköyhtiöillä kovemmat katteet, joten ne eivät aina ole edullisia.  Mieti kuitenkin mikä sinulle on parempi. Haluatko sitoutua pidemmäksi aikaa samaan hintaan? Kenties haluat pitää ovia auki ja tarkkailla tilannetta? Silloin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sopii paremmin.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon

Onnistuuko toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon? Kyllä! Vaikka omakotitaloasujat vaihtavat kotia harvemmin kuin kerrostaloasujat, niin toistaiseksi voimassa oleva sopimus on mahdollinen omakotitaloon. Jos et halua sitoutua pidemmäksi aikaan, sähkösopimus joka on voimassa toistaiseksi, sopii omakotitaloasukeille, lämmitysmuodosta riippumatta.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus yritykselle

Yrityssähkö hakusessa etkä halua sitoutua? Silloin valintasi on toistaiseksi voimassa oleva. Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset yrityksille tarjoaa melkein kaikki energiayhtiöt. Tällä hetkellä suosittelemme Fortumin Tarkkaa.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua

Tällä hetkellä ei tietojemme mukaan ole tarjolla toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta ilman perusmaksua, mutta voit olla varma, että päivitämme sen  heti sivullemme kun sellainen löytyy. Sen verran kysymyksiä saamme näistä, vaikka itse perusmaksu on vain muutaman euron paikkeilla. Perusmaksu koostuu siitä, että sähkön siirtoyhtiöille sähköntuottajien tulee maksaa sähköverkkojen huollosta ja ylläpidosta, sähkön hinnasta riippumatta.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus – plussat ja miinukset

Plussat:
  • Joustavuus: Toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa sinulle joustavuuden, koska se ei sido sinua tiettyyn ajanjaksoon. Voit irtisanoa sopimuksen milloin tahansa ilman lisäkustannuksia tai rajoituksia. 
  • Helppous: Sopimuksen tekeminen on yleensä helppoa, ja se voidaan usein tehdä nopeasti verkossa tai puhelimitse. Sinun ei tarvitse huolehtia uuden sopimuksen tekemisestä tai vanhan sopimuksen uusimisesta säännöllisin väliajoin.
  • Mahdollisuus hyödyntää markkinoiden muutoksia: Toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa sinulle mahdollisuuden hyötyä sähkömarkkinoiden muutoksista. Jos sähkön hinta laskee, voit helposti vaihtaa toiseen tarjoajaan tai sopimukseen. 
Miinukset:
  • Epävakaa hinta: Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa sähkön hinta voi vaihdella sopimuskauden aikana. Tämä tarkoittaa, että hinta voi nousta odottamattomasti, mikä voi aiheuttaa taloudellisia haasteita. Jos arvostat täyttä vakautta, on valintasi kiinteähintainen sähkösopimus.
  • Kilpailun puute: Koska toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ei yleensä ole sitouduttu tiettyyn ajanjaksoon, tarjoajilla voi olla vähemmän kannustimia tarjota houkuttelevia hintoja tai etuja. Saatat menettää joitakin alennuksia tai etuja, joita tarjoajat tarjoavat vain määräaikaisiin sopimuksiin. 
  • Sopimuksen päättymisen riski: Koska sopimus ei ole sidottu tiettyyn ajanjaksoon, sähköntoimittaja voi päättää lopettaa sopimuksen tai muuttaa sopimuksen ehtoja ilmoittamalla siitä etukäteen. Tämä voi aiheuttaa haittaa sinulle ja vaatia uuden sopimuksen etsimistä.

Usein kysyttyä

Mitä eroa on määräaikaisella ja toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa tietyn ajanjakson, esimerkiksi vuoden, kun taas toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jatkuu automaattisesti, kunnes se irtisanotaan.

Kyllä, sähköyhtöillä on oikeus muuttaa hintaa ja ehtoja mutta vain niillä perusteilla, jotka on määritetty sähkösopimuksessa.

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen on Sähkösopimukset.com:n yksi perustajajäsenistä ja alustateknologioiden ammattilainen yli 10 vuoden kokemuksella. Hänen tavoitteenaan on rakentaa Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto – ei sen enempää.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Y-tunnus: 3351195-8
Yhteydenotot: [email protected]

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2023 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo