Sähkösopimus ilman perusmaksua

Sähkösopimus ilman perusmaksua tarkoittaa sopimusta josta ei peritä erillistä kiinteää kuukausimaksua.

Perusmaksuttomassa sopimuksessa maksat vain kuluttamastasi sähkön määrästä.

Mistä löytyy sähkösopimukset ilman perusmaksua?

Sähkösopimukset ilman perusmaksua löytyy helpoiten hintavertailusta. Listattuna löytämämme perusmaksuttomat sähkösopimukset.

6KK EI PERUSMAKSUA
Hehku Energia Logo

Hehku Energia Kiinteä 24kk

Kuukausittainen perusmaksu: 0€ ensimmäiset 6kk
Sopimustyyppi: 24kk määräaikainen sähkösopimus
8,79snt / kWh
3KK EI PERUSMAKSUA
Nordic Green Energy

NGE Ilmasto pörssisähkö

Kuukausittainen perusmaksu: 0€ ensimmäiset 3kk
Sopimustyyppi: toistaiseksi voimassa 
0,45snt / kWh + Spot

Perusmaksuton sähkösopimus – mitä sinun tulee tietää?

Perusmaksuton sähkösopimus – tai kuukausimaksuton sähkösopimus on nimensä mukaisesti sähkösopimus, jossa sähkölaskuun ei lisätä erillistä perusmaksua. Perusmaksu vaihtelee muissa sopimusmalleissa sähköyhtiöittäin, mutta kun valintasi on perusmaksuton sähkösopimus, maksat vain käyttämästäsi sähköstä, sähköyhtiön marginaalista sekä sähkönsiirrosta.

Aivan kaikista lisämaksuista ei kuitenkaan ole mahdollista päästä eroon. Koska sähkönsiirto laskutetaan aina erikseen paikallisen sähkönsiirtoyhtiön toimesta, lisätään myös perusmaksuttomissa sähkösopimuksissa sähkölaskuun paikallinen sähkönsiirtohinta sähkönsiirtoyhtiön hinnoittelumallin pohjalta. Valitettavaa on se, että tähän et voi itse vaikuttaa. Sähkönsiirron hinta kun määräytyy vain ja ainoastaan paikallisen sähkönsiirtoyhtiösi hinnoittelumallin pohjalta.

Perusmaksuton sähkösopimus soveltuu mainiosti esimerkiksi mökkikansalle, varsinkin jos mökillä vietetään aikaa pääosin esimerkiksi kesän lämpiminä ja tuulisina kuukausina. Syys- ja talviaikaan tarkan markan mökkeilijä voi puolestaan alentaa kulujaan esimerkiksi ilmalämpöpumpulla.

Oletko vuorotyöläinen tai lataatko esimerkiksi sähköautoa öisin? Tällöin perusmaksuton sähkösopimus on sinulle ideaali valinta, sillä sähkön pörssihinta on useimmiten alhaisimmillaan yön pikkutunteina.

Perusmaksuton sähkösopimus kannustaakin oman talouden suunnitteluun ja sähkö on kenties helpoin tapa aloittaa säästäminen – pienistä puroista kun syntyy suuri virta.

Miksi sähkösopimus ilman kuukausimaksua kannattaa valita?

Sähkösopimus ilman kuukausimaksua on loistava valinta erityisesti laskutuksen helppouden ja yksinkertaisuuden kannalta. Monet sähkösopimusmallit saattavat olla kimurantteja tavalliselle kuluttajalle ja tämä luonnollisesti heijastuu myös laskutukseen. Näin ei kuitenkaan ole kuukausimaksuttoman sähkösopimuksen kanssa, sillä sähkölasku koostuu seuraavista tekijöistä:

  • energiahinnasta joka määräytyy pörssissä (Nordpool) + marginaalista
  • paikallisen sähkönsiirtoyhtiön siirtomaksusta 

Laskujen sijaan tarkan markan kuluttajan kannattaakin sen sijaan seurata sähkön pörssihintaa. Koska sähkösopimus ilman kuukausimaksua perustuu hinnoittelultaan alati vaihtelevaan pörssisähköön, on se altis hinnanvaihteluille niin päivä- kuin tuntitasollakin.

Sähkönhinnan seuranta on onneksi tehty helpoksi – yhä useampi sähköyhtiö nimittäin tarjoaa asiakkailleen kätevän mobiilisovelluksen, jonka kautta on helppo tarkistaa sähkön kulloinenkin hinta.

Mikäli sähkön hintaseuranta ei kuulu omiin vahvuuslajeihin, tai älypuhelinta tulee tiirailtua muutenkin turhan tiuhaan tahtiin, kannattaa hyödyntää esimerkiksi ilmainen hintavahtimme tai tutustua erilaisiin sähkösopimuksiin, joita ovat esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset.

Paras kuukausimaksuton sähkösopimus löytyy vertailemalla

Vertailu kannattaa myös silloin, kun kyseessä on kuukausimaksuton sähkösopimus. Vaikka sähkön hinta perustuu pohjimmiltaan voimassaolevaan pörssisähkön hintaan, on sähköyhtiöiden tarjoamissa sopimuksissa joskus suuriakin hintaeroja.

Edullisimman sähkösopimuksen löytäminen on helppoa vertailusivustollamme. Päädyitpä sitten mihin sopimusmalliin tahansa, me kokoamme parhaat sähkösopimukset ja -tarjoukset kätevästi yhden katon alle. Me olemme tehneet vaikeimman tutkimustyön puolestasi ja sinun tulee vain valita itsellesi ja omaan elämäntilanteeseesi soveltuva sähkösopimus.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua on oiva vaihtoehto monelle

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua on nimensä mukaisesti sähkösopimus ilman perusmaksua ilman ennalta määrättyä päättymispäivää.

Se soveltuu mainiosti monenlaisiin elämän- ja maailmantilanteisiin; mikäli valintasi on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua, tarkoittaa se myös sitä että pystyt ennakoimaan ja reagoimaan sähkön mahdollisia hinnannousuja sesongeittain.

Myrskyt, geopoliittiset tekijät sekä sähköntuotannon suhdanteet voivat kaikki vaikuttaa sähkön pörssihintaan, mikä ei välttämättä ounastele hyvää lompakon paksuudelle. Kun valintasi on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksua, voit vaihtaa sähkösopimusta ilman sen suurempia kommervenkkeja esimerkiksi ennakoidaksesi mahdollista sähkön pörssihinnan noususuhdannetta.

Kaikille sähkösopimus ilman perusmaksua ei kuitenkaan ole se paras vaihtoehto; varsinkin omakotitaloasujien elämäntilanteeseen saattaakin sopia paremmin esimerkiksi kiinteähintaiset sähkösopimukset.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ilman perusmaksu on helppo solmia ja irtisanoa, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon esimerkiksi maailman tapahtumia seuraavalle kerrostaloasujalle.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Yhteydenotot: info@sahkosopimusinfo.com

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2024 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo