1 vuoden sähkösopimus – Vakautta ja joustavuutta

1 vuoden sähkösopimus takaa hinnan pysyvän vakiona koko sopimuskauden ajan, riippumatta sähkön pörssihinnan vaihteluista.

Yhden vuoden kestävä sopimus tarjoaakin kuluttajalle turvallisen ja ennakoitavan tavan hallita sähkölaskuaan.

Mistä löytyy halvin 12kk sähkösopimus?

Halvin 12kk sähkösopimus löytyy helpoiten hintavertailusta. Katso alta mikä on sinulle paras 12 kuukauden sähkösopimus.

Hehku Energia Logo

Hehku Energia Kiinteä 12kk

Kuukausittainen perusmaksu: 3,90€
Sopimustyyppi: 12kk määräaikainen sähkösopimus
8,79snt / kWh
Väre

Väre Välkky 12kk

Kuukausittainen perusmaksu: 3,98€
Sopimustyyppi: 12kk määräaikainen sähkösopimus
8,10snt / kWh + Kulutusvaikutus

1 vuoden sähkösopimus on lyhyin määräaikainen sopimus juuri nyt

1 vuoden sähkösopimus tarjoaa lyhyemmän määräaikaisen vaihtoehdon perinteiseen kaksivuotiseen sopimukseen verrattuna.

Kun valitset 1 vuoden  sähkösopimuksen, sitoudut sopimukseen koko vuodeksi. Sopimuksen irtisanominen ennen määräaikansa päättymistä on yleensä mahdollista vain tietyissä tilanteissa, kuten muuton yhteydessä.

12kk sähkösopimuksen suurin etu on sen tarjoama hintavakaus. Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa et joudu huolehtimaan mahdollisista markkinahintojen heilahteluista, vaan voit nauttia samasta edullisesta hinnasta koko vuoden ajan.

12 kuukauden sähkösopimus pähkinänkuoressa
💡 Sama kiinteä hinta koko vuodenNauti ennakoitavasta ja muuttumattomasta hinnasta koko 12 kuukauden ajan.
🕒 Ei vuotta pidempää sitoutumistaVapaus vaihtaa tai uusia sopimus vuoden jälkeen ilman pitkäaikaista sitoutumista.
📈 Kulutusvaikutus?Joustoa sähkölaskussa kulutuksen mukaan – säästä käyttämällä sähköä edullisempina aikoina.

Kenelle 12kk sähkösopimus sopii?

12 kuukauden sähkösopimus sopii erinomaisesti kuluttajille, jotka etsivät tasapainoa hintavakauden ja joustavuuden välillä. Se on ihanteellinen valinta niille, jotka arvostavat ennustettavia kustannuksia ja haluavat välttää pitkäaikaisia sitoumuksia, samalla mahdollistaen sähkön hintatilanteen uudelleenarvioinnin vuoden kuluttua.

Sopimustyyppi sopii myös niille jotka suunnittelevat muutoksia lähitulevaisuudessa, kuten muuttoa. He voivat löytää vuoden sopimuksesta sopivan ratkaisun, joka ei sido heitä liian pitkäksi aikaa.

Mitä vuotuisen sähkösopimuksen hinta pitää sisällään

1-vuotisen sähkösopimuksen hinta koostuu useista eri komponenteista, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiisi:

 • ⚡ Sähköenergia: Tämä osuus laskutetaan kulutuksesi perusteella ja se ilmoitetaan yleensä sentteinä kilowattitunnilta. Tämä on se osa, jossa kulutuksesi suoraan vaikuttaa laskusi loppusummaan.
 • 💳 Perusmaksu: Tämä kiinteä kuukausimaksu peritään sähkösopimuksessasi riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä kulutat. Jos sähkönkulutuksesi on vähäistä, on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota perusmaksun suuruuteen ja mahdollisiin perusmaksun alennustarjouksiin.
 • 🛍️ Arvonlisävero: Huomioi, että sähkölaskuusi lisätään myös 24% arvonlisäveroa, joka on laskun lopullisessa summassa merkittävä tekijä.
 • ➡️ Sähkönsiirto: Sähkösopimuksen lisäksi maksat myös sähkönsiirrosta, jonka hinta ja laskuttaja määräytyvät paikallisen sähköverkkoyhtiön mukaan. Sähkönsiirron hintaa ei voi kilpailuttaa, ja se on osa sähkölaskusi kokonaissummaa.

Sähkön hinta ja tulevaisuuden näkymät – Onko vuosisopimus järkevä?

Sähkön hinta valtiokonttorin mukaan nousi vuonna 2022 lähes 31% kuluttajille, mutta nousu oli kuitenkin hitaampaa kuin euroalueen keskiarvo. Sähkön tukkuhinnat olivat EU:n toiseksi alhaisimmat.

Yleisellä tasolla, on vaikeaa sanoa onko 12kk sähkösopimus muita sopimustyyppejä parempi vaihtoehto. Energian kuluttajahintojen kuitenkin odotetaan Valtiokonttorin mukaan alkavan laskea vuonna 2024. Sähköyhtiöt tietävät tämän jo nyt.

Jos uskot että sähkön hinta tulee kasvamaan yllättäen, sinun saattaa kannattaa vaihtaa lyhyempään sopimukseen pörssisähkösopimuksesta. Väre Välkky on mainio valinta töpselille!

VuosiSähkön hinnan muutosEnnuste
2022+31% kuluttajille
2023Hinnannousun hidastuminenHinnanlaskun aloitus 2024

Vuoden sähkösopimuksen suosio onkin kasvussa 

Sähkömarkkinoiden viimeaikainen hintojen vaihtelu on vaikuttanut kuluttajien valintoihin sähkösopimusten pituuden suhteen. Aiemmin yleiset kahden vuoden määräaikaiset sähkösopimukset ovat menettäneet suosiotaan, kun kuluttajat ovat alkaneet suosia lyhyempiä, joustavampia sopimusmalleja.

Kuten alussa mainittiin, 12 kuukauden sähkösopimuksen etuna on sen tarjoama joustavuus. Vuoden päästä sopimuskauden päättymisestä sinulla on mahdollisuus vaihtaa uuteen, mahdollisesti edullisempaan sähkösopimukseen, mikäli markkinahinnat ovat laskeneet. Jos sitä vastoin olisit sitoutunut kahden vuoden sopimukseen, et pääsisi hyötymään mahdollisista hinnanlaskuista ennen kuin vasta usean vuoden kuluttua.

Ympäristöystävälliset 12kk sähkösopimukset

Ympäristöystävälliset 12 kuukauden sähkösopimukset ovat tärkeässä roolissa kestävän energiankulutuksen edistämisessä. Nämä sopimukset tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden valita sähkö, joka on tuotettu uusiutuvista energialähteistä, kuten tuuli-, vesi- tai aurinkovoimasta. 

Ympäristöystävällinen 12kk sähkösopimus sopii erinomaisesti kuluttajille, jotka haluavat yhdistää ekologisen vastuun ja taloudellisen järkevyyden. Tämä sopimustyyppi tarjoaa vakautta kiinteällä hinnalla vuoden ajan, samalla mahdollistaen positiivisen vaikutuksen ympäristöön.

Valitsemalla ympäristöystävällisen 12kk sähkösopimuksen, kuluttajat voivat ottaa askeleen kohti ympäristötietoisempaa elämäntapaa.

 • Väre tarjoaa Välkky-tuulisähkön, joka on määräaikainen 12kk tai 24kk sähkösopimus, jossa tarjotaan päästötöntä, 100 % uusiutuvaa tuulisähköä​​​​.
 • Hehkun sähkösopimuksissa on saatavilla vihreä sähkö -lisäpalvelu, joka mahdollistaa uusiutuvan energian valinnan vain 1,4 snt/kWh lisähinnalla, tuoden ilmastotekoja arkeen​​.

12kk sopimuksen hyödyt ja haitat

 • Vakaa hinta: Saat etuja, kuten ennustettavat sähkölaskut ja suojan hintavaihteluilta.
  • Haittapuoli: Jos sähkömarkkinan hinnat laskevat, et hyödy alhaisemmista hinnoista.
 • Lyhyempi sitoutuminen: Vain vuoden kestävä sopimus tarjoaa joustavuutta.
  • Haittapuoli: Sopimusta ei voi irtisanoa ennen määräaikaa ilman sanktioita.
 • Hyvä kompromissi: Sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät tasapainoa hintavakauden ja sitoutumisen välillä.

Yhden vuoden sähkösopimus tarjoaa monelle kuluttajille ihanteellisen ratkaisun. 

Se yhdistää sopivan mittaisen sitoutumisen ja huolettoman, kiinteän hinnan koko sopimuskauden ajaksi. Tämä sopimusmalli mahdollistaa taloudellisen vakauden ja joustavuuden yhdistämisen, mikä on tärkeää nykyisessä epävarmassa markkinatilanteessa.

Vertailemalla löydät halvimman 12kk sähkösopimuksen

Halvimman sähkön 12 kuukauden sopimuskaudelle löytäminen edellyttää eri sähköyhtiöiden tarjonnan huolellista vertailua. Autamme sinua tässä prosessissa tarjoamalla maksuttoman sähkövertailualustan. Alustamme kattaa kaikki olennaiset, valtakunnallisesti toimivat sähköyhtiöt, jolloin voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja ja löytää itsellesi sopivimman sähkösopimuksen.

Sopimuksen tekemisen jälkeen olet sitoutunut valittuun hintaan seuraavaksi vuodeksi, joten on tärkeää valita huolella.

Muista, että pelkkä hinta ei ole ainoa tekijä, jota kannattaa huomioida. On myös muita tärkeitä seikkoja, jotka voivat vaikuttaa valintaasi. Esimerkiksi valitsemalla hiilivapaan sähkösopimuksen voit edistää puhtaamman ympäristön asiaa. Tämä ei ainoastaan tue kestävää kehitystä, vaan myös kuvastaa omia arvojasi sähkönkuluttajana.

ℹ️ Vuosikulutuksen vaikutus halvimpaan sähkösopimukseen?Sähkösopimusta tehdessä on olennaista tuntea oma vuosikulutuksesi, sillä se tietenkin vaikuttaa suoraan sähkölaskusi suuruuteen. Voit löytää vuosikulutuksesi tarkastelemalla aiempia sähkölaskujasi. 
Esimerkiksi kerrostaloasunnon kulutus voi vaihdella 1 000 – 2 500 kWh välillä, kun taas omakotitalon kulutus sähkölämmityksellä voi olla huomattavasti suurempi, 15 000 – 30 000 kWh. Tämä tieto auttaa sinua arvioimaan sopimuksen kustannuksia ja valitsemaan parhaiten tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon​​.

12kk sähkösopimus – sopimustyypit

Kun valitset 12 kk sähkösopimusta, voit valita useista eri sopimustyypeistä:

Sähkösopimuksen tyyppiKuvaus
⚡ PörssisähkösopimusHinta perustuu sähkön tunneittain vaihtuvaan spot-markkinahintaan. Sopii niille, jotka ovat valmiita hyödyntämään markkinahintojen vaihteluita.
🔒 Määräaikainen sähkösopimusMaksat kiinteää hintaa sähkön kulutukselle. Ihanteellinen niille, jotka haluavat ennustettavuutta ja vakautta. Määräaikainen sähkösopimus sopii niille ketkä haluavat ottaa rennosti ja tietää hinnan etukäteen!
💡 Kulutusvaikutukset huomioivat sähkösopimuksetJotkut sopimukset tarjoavat alennuksia, jos käytät sähköä enimmäkseen halpoina pörssi tunteina. Sopii energiatehokkaille kuluttajille, jotka voivat sopeuttaa sähkönkäyttöään.

Kulutusvaikutuksellinen 12kk sähkösopimus

Moniin nykyisiin 12 kuukauden sähkösopimuksiin on lisätty kulutusvaikutus, joka perustuu sähkön pörssihintaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sähkön käyttötottumuksesi vaikuttavat sähkölaskuusi vielä enemmän kuin “tavallisissa” sopimuksissa.

Kulutusvaikutuksellisen sopimuksen periaate on yksinkertainen: kun käytät sähköä niinä tunteina, jolloin pörssin sähkön hinta on alhainen, saat alennusta sähkölaskuusi. Jos taas kulutat sähköä tunteina, jolloin hinta on korkeampi, maksat sähköstä hieman enemmän.

Jos toivot täysin kiinteää hinnanmuodostusta ilman vaihteluita, kannattaa valita perinteinen kiinteähintainen kahdentoista kuukauden sähkösopimus ilman kulutusvaikutusta. Toisaalta, jos olet valmis seuraamaan ja hyödyntämään pörssisähkön tuntihintoja, voi kulutusvaikutuksellinen sopimus tarjota merkittäviä säästömahdollisuuksia.

Voinko vaihtaa sähkösopimusta kesken sopimuskauden?

Määräaikaisessa sopimuksessa, kuten 12 kuukauden sopimuksessa, sopimusta ei yleensä voi vaihtaa kesken kauden ilman sanktioita.

Määräaikaisen 12kk sopimuksen päättyminen

Kun 12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus päättyy, voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi uudelleen.

Usein kysyttyä

Mikä on 1 vuoden sähkösopimuksen etu?

1 vuoden sähkösopimuksen etuna on ennustettavuus ja vakaus. Se tarjoaa kiinteän hinnan, joka suojaa hintavaihteluilta ja auttaa budjetoinnissa.

Mitä tarkoittaa kulutusvaikutuksellinen sähkösopimus?

Onko 12 kuukauden sähkösopimus aina edullisin vaihtoehto?

Mikä tekee 12 kuukauden sähkösopimuksesta joustavan?

Voinko vaihtaa sähkön toimittajaa kesken 12 kuukauden sopimuskauden?

Vaikuttavatko vuorokaudet 12kk sähkösopimuksiin?

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Yhteydenotot: info@sahkosopimusinfo.com

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2024 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo