Sähkön kilpailutus – Kilpailuta sähkö ilmaiseksi minuutissa

Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi huolellisesti voit löytää parhaan mahdollisen tarjouksen, joka tukee sekä lompakkoasi että arvojasi. Sähkön kilpailutus voi säästää satoja euroja vuodessa. Kilpailuta sähkö alta vaivattomasti.

2.500kWh
Näytä sähkösopimukset
Löytyi 13 sopivaa sähkösopimusta
Löytyi yksi sopiva sähkösopimus
Antamillasi tiedoilla ei löytynyt yhtään sähkösopimusta
Päivitetty: 03.12.2023

Paras sähkön kilpailutus

Kun puhutaan sähkön kilpailuttamisesta, tavoitteena on löytää markkinoiden paras tarjous, joka yhdistää edullisuuden, luotettavuuden ja asiakaspalvelun laadun. Paras sähkön kilpailutusprosessi ei ole vain hintavertailua; se on kokonaisvaltainen arviointi, joka ottaa huomioon kuluttajan yksilölliset tarpeet ja sähköyhtiön tarjoaman arvon.

Tee sähkön kulutuksen arviointi ennen kuin kilpailutat sähkön

Ennen sopimuksen kilpailuttamista on tärkeää tietää oma sähkönkulutuksesi. Tämän voit selvittää viimeisimmistä sähkölaskuistasi. Keskimääräiset vuosikulutusluvut vaihtelevat asunnon tyypin ja koon mukaan:

🌇 Kerrostaloyksiö1 000 – 3 000 kWh
🏡 Rivitaloasunto3 000 – 10 000 kWh
🏠 Omakotitalo10 000 – 30 000 kWh
🏭 Isommat kiinteistöt30 000 – 100 000 kWh

Kilpailuta sähkösopimukset näin

📖 Kerää tarvittavat tiedotAloita selvittämällä nykyisen sähkösopimuksesi perustiedot. Tarkista sopimuksen kesto, kWh-hinta ja perusmaksu. Nämä tiedot antavat hyvän pohjan vertailulle.
💡 Käytä vertailutyökaluaHyödynnä netin vertailutyökaluja, jotka auttavat sinua näkemään eri sähköyhtiöiden tarjoukset selkeästi. Vertailutyökalun käytössä tarvit yleensä vain tiedon nykyisestä energiankulutuksestasi. Hyvä vertailutyökalu laskee eri vaihtoehtojen kokonaishinnat.
Huomioi sopimuksen muut ehdotÄlä keskity vain hintaan. Ota huomioon myös sopimuksen muut ehdot, kuten palvelun luotettavuus ja asiakaspalvelun taso. Jos arvostat vihreää energiaa, varmista sähkön tuotantotapa.

Kannattaa myös tarkistaa antaako sähköyhtiö vaihtaa sopimuksen ehtoja myöhemmin ilman ylimääräisiä kustannuksia.
💼 Solmi uusi sopimusVarmista vielä kaikki uuden sopimuksen yksityiskohdat ennen lopullista päätöstä! Tässä vaiheessa sinulta saatetaan pyytää lisätietoja nykyisestä sopimuksestasi.
📅 Sopimuksen vaihtoUusi sähköyhtiösi hoitaa yleensä vanhan sopimuksesi päättämisen puolestasi, mikä tekee vaihdosta helppoa.

Mitä sähkösopimuksen osia voin kilpailuttaa?

Voit kilpailuttaa
  • Sähkön hinta (kWh): Tässä se suurin säästö tulee.
  • Perusmaksu: Sähkösopimusten kuukausittaiset perusmaksut on yleensä n. 0-5EUR.
Et voi kilpailuttaa
  • Sähkönsiirto: Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa. Sen suuruus on kuitenkin kytkettynä energiankulutukseesi, joten voit säästää siirtohinnassa vähentäessäsi sähkön käyttöäsi.
  • Verot: Verot ja kuolema, ainoat varmat asiat, pätee myös sähköön. “Alvi tulee maksaa!” kuten eräs Putouksen hahmoista tokaisi muutama vuosi takaperin.

Sähkön hinnan trendit ja kehitys

Minä kuukausina sähkön hinta on halvimmillaan? Alla graafi historiallisista hinnoista vuodesta 2018 lähtien:

Sähkön kilpailutus mökille

Kilpailutus mökille ja muihin vapaa-ajan asuntoihin onnistuu ihan samalla lailla kuin kotitalouksiin:

1)  Tutki sähkönkulutuksesi ja -tarpeesi
2)  Kilpailuta sähkö mökille
3)  Tee uusi halpa sähkösopimus. Jos vietät aikaa mökille ainoastaan kesäisin muutaman viikon, on pörssisähkö sinulle paras vaihtoehto. Se on toistaiseksi voimassa oleva, ja maksat vain sähkönkäytöstä. 

Tilaa hintavahti

Tuntuuko että sähkön kilpailutuksessa kuluu liian paljon aikaasi ja haluat vain tietää tämän hetken halvimmat sähkösopimukset? Ei hätää! Tilaa hintavahtimme, niin pidämme sinut ajan tasalla uusista tarjouksista.

Hintavahti


Sähkösopimuksen kilpailutus muuton yhteydessä

Sähkösopimusten vertailu kannattaa aina ennen muuttoa, sillä uuteen asuntoon voi olla mahdollisuus löytää sopivampi ja edullisempi uusi sähkösopimus. Uuteen asuntoon muuttaja voikin saaka mahdollisia alennuksia tai muita etuja, joita sähköyhtiöt tarjoavat houkutellessaan uusia asiakkaita.

Sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu kuluttajan näkökulmasta automaattisesti aina sähköyhtiötä vaihtaessa, sillä uusi sähköyhtiö hoitaa tämän velvoitteen puolestasi.

Asiakaspalvelu

📥Tarvitsetko apua sähkösopimuksen kilpailutuksessa? Ota meihin yhteyttä »

Usein kysyttyä

Kannattaako sähkö kilpailuttaa?

Sähkön kilpailutus kannattaa lähes aina.  Kilpailuttamalla sähkön voit vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia ja valita edullisimman hinnan. Sähkönsopimuksen vaihtaminen kannattaa tehdä huolella. Voit tarkastella erilaisia sopimuksen ehtoja, kuten sopimuskauden kestoa, hinnoittelumallia ja mahdollisia etuja.

Milloin sähkö kannattaa kilpailuttaa?

Miksi sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa?

Maksaako sähkön kilpailuttaminen?

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen on Sähkösopimukset.com:n yksi perustajajäsenistä ja alustateknologioiden ammattilainen yli 10 vuoden kokemuksella. Hänen tavoitteenaan on rakentaa Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto – ei sen enempää.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Y-tunnus: 3351195-8
Yhteydenotot: [email protected]

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2023 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo