Sähkön kilpailutus – Helppo sähkön hintavertailu netissä

Sähkön kilpailutus auttaa sinua löytämään parhaimman sähkösopimuksen juuri sinun tarpeisiisi.
Syötä postinumerosi ja arvioitu vuosittainen sähkönkulutuksesi
Vertaa sähkösopimuksia ja valitse sinulle sopivin
Solmi sähkösopimus turvallisesti suoraan sähköyhtiön sivulla

Aloita kilpailutus

Sähkön kilpailuttaminen — yksi helpoimmista kotitalouksien tavoista säästää rahaa

Postinumero

Syötä 5-numeroinen postinumerosi
Arvio vuosikulutuksestasi (kWh)
Syötä arvioitu vuosikulutuksesi
Fill in the things!
Näytä sähkösopimukset
Löytyi 9 sopivaa sähkösopimusta
Löytyi yksi sopiva sähkösopimus
Antamillasi tiedoilla ei löytynyt yhtään sähkösopimusta

Mitä voin kilpailuttaa? 

Voit kilpailuttaa
  • Sähkön hinta (kWh): Tässä se suurin säästö tulee.
  • Perusmaksu: Sähkösopimusten kuukausittaiset perusmaksut on yleensä n. 0-5EUR.
Et voi kilpailuttaa
  • Sähkönsiirto: Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa. Sen suuruus on kuitenkin kytkettynä energiankulutukseesi, joten voit säästää siirtohinnassa vähentäessäsi sähkön käyttöäsi.
  • Verot: Verot ja kuolema, ainoat varmat asiat, pätee myös sähköön. “Alvi tulee maksaa!” kuten eräs Putouksen hahmoista tokaisi muutama vuosi takaperin.
Helsingin Uutiset - Sähkön kilpailutus kannattaa

Poiminta Helsingin Uutisten artikkelista jossa aiheena sähkön kilpailutus

Mikä on paras sähkön kilpailutus?

Me olemme jäävejä kommentoimaan tätä asiaa, mutta paras sähkön kilpailutus-sivusto:  

  • Tarjoaa monipuolista tietoa sähkösopimuksista sekä sähkön hinnasta, eikä pelkästään räiskyviä mainosbannereita.
  • Suosittelee  pelkästään luotettavia sähköyhtiöitä ja hintavertailussa on mukana useampia yhtiöitä.

Miten kilpailuttaa sähkösopimus ja hinta?

📖 Kerää tarvittavat tiedotSinun tulee kerätä nykyisen sähkösopimuksesi tiedot, kuten nykyinen sähkön hinta, sopimuskauden kesto ja irtisanomisaika, sekä oma kuukausittainen tai vuosittainen sähkönkulutuksesi.
💡 Vertaa sähkösopimuksiaKäytä sähkön hintavertailusivustoja tai kilpailutuspalveluita kuten Sähkösopimukset.com saadaksesi yleiskuvan eri sähköntoimittajien tarjouksista. Vertaile hintoja, sopimuskauden pituutta, sähkön alkuperää ja tarjottuja etuja. 
Valitse uusi sähköntoimittajaKun olet vertaillut eri sopimuksia, valitse uusi sähköntoimittaja, joka tarjoaa sinulle parhaan yhdistelmän hintaa, sopimuksen ehtoja ja asiakasetuja. Jos jotain kysyttävää  tulee, olethan yhteydessä sähköyhtiön asiakaspalveluun. 
💼 Solmi uusi sopimusTulevan sähköntoimittajan kanssa tehdään uusi sopimus. Tässä vaiheessa sinulta saatetaan pyytää tietoja nykyisestä
📅 Sopimuksen vaihtoUusi sähköntoimittaja hoitaa useimmiten vanhan sopimuksesi irtisanomisen ja sopimuksen vaihdon puolestasi. Varmista kuitenkin, että irtisanot nykyisen sopimuksesi oikea-aikaisesti, jos tarvitaan. 

Sähkön kilpailutus mökille

Sähkön kilpailutus mökille ja muihin vapaa-ajan asuntoihin onnistuu ihan samalla lailla kuin kotitalouksiin:

1)  Tutki sähkönkulutuksesi ja -tarpeesi
2)  Kilpailuta sähkö mökille
3)  Tee uusi halpa sähkösopimus. Jos vietät aikaa mökille ainoastaan kesäisin muutaman viikon, on pörssisähkö sinulle paras vaihtoehto. Se on toistaiseksi voimassa oleva, ja maksat vain sähkönkäytöstä. 

Sähkösopimuksen kilpailutus netissä ei aina kannata

Uuden sähkösopimuksen kilpailutus ei aina takaa automaattista säästöä. Jos nykyinen sopimuksesi on kilpailukykyinen ja tarjoaa hyvät ehdot, saatat pärjätä paremmin pitämällä sen voimassa. Viime vuonna energiakriisin aikaan muutama sähköyhtiö meni nurin, joka aiheutti monelle asiakkaalle ongelmia.

Tuntuuko että sähkön kilpailutuksessa kuluu liian paljon aikaasi ja haluat vain tietää tämän hetken halvimmat sähkösopimukset? Ei hätää! Tilaa hintavahtimme, niin pidämme sinut ajan tasalla uusista tarjouksista.

Hintavahti


Uuden sähkösopimuksen tyyppi ja kesto

Sähkösopimus voi olla toistaiseksi voimassa oleva (jatkuva sopimus) tai määräaikainen sopimus. Määräaikainen sopimus on kestoltaan yleensä 12 tai 24 kuukautta. Sopimusta ei voi purkaa ennen ehdoissa mainittua päivämäärää – ei asiakas, eikä sähköyhtiö. 

Vaikka löytäisit halvemman sähkösopimuksen, ei määräaikaista sopimusta pysty vaihtamaan kesken sopimuskauden.

Mikäli solmit jatkuvan sähkösopimuksen, on voimassa kahden (2) viikon irtisanomisaika. Sähköyhtiö voi vaihtaa sopimuksen hintaa yhden (1) kuukauden varoitusajalla. 

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Sähkösopimuksen vertailu kannattaa aina ennen muuttoa, sillä uuteen asuntoon voi olla mahdollisuus löytää sopivampi ja edullisempi uusi sähkösopimus. Uuteen asuntoon muuttaja voikin saaka mahdollisia alennuksia tai muita etuja, joita sähköyhtiöt tarjoavat houkutellessaan uusia asiakkaita.

Sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu kuluttajan näkökulmasta automaattisesti aina sähköyhtiötä vaihtaessa, sillä uusi sähköyhtiö hoitaa tämän velvoitteen puolestasi.

Usein kysyttyä

Kannattaako sähkö kilpailuttaa?

Sähkön kilpailutus kannattaa lähes aina.  Kilpailuttamalla sähkön voit vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia ja valita edullisimman hinnan. Sähkönsopimuksen vaihtaminen kannattaa tehdä huolella. Voit tarkastella erilaisia sopimuksen ehtoja, kuten sopimuskauden kestoa, hinnoittelumallia ja mahdollisia etuja.

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa useimmiten, mutta varsinkin yleensä silloin, kun nykyinen sopimuksesi on päättymässä tai kun olet huomannut, että sähkön hinta on noussut merkittävästi. Huomaathan, että yleensä muuton yhteydessä voi vaihtaa myös määräaikaisen sähkösopimuksen.

Sähkösopimuksen kilpailutuksessa sinun tulee tietää vain kohteen osoite ja arvioitu vuosikulutus.

Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa seuraavista syistä:

  •  Infrastruktuurin luonne: Sähkönsiirtoverkot, kuten sähköjohdot ja muuntajat, ovat kalliita ja vaativat laajan fyysisen infrastruktuurin rakentamista ja ylläpitoa. Usein nämä verkot kuuluvat alueellisille verkkoyhtiöille, jotka vastaavat sähkön jakelusta ja siirrosta tietyllä alueella. 
  • Luonnollinen monopoliasema: Sähkönsiirtoverkkojen luonne luo luonnollisen monopolin, jossa yksi verkkoyhtiö voi tarjota tehokkaan ja taloudellisesti kestävän sähkönsiirron tietyllä alueella. 
  • Sääntely: Sähkönsiirto on voimakkaasti säänneltyä toimintaa, ja verkkoyhtiöiden toimintaan sovelletaan tarkkoja määräyksiä ja valvontaa. Sääntely auttaa varmistamaan, että sähkönsiirtoverkot ovat luotettavia, turvallisia ja tasapuolisia kaikille asiakkaille.

Ei. Sähkön kilpailuttaminen on kuluttajille täysin ilmaista.

Sähkösopimukset.com toimii yhteistyössä kotimaisten sähköyhtiöiden kanssa. Täten palvelun ylläpitäminen katetaan sähköyhtiöiden pussista. Kuluttajalle, eli sinulle sähkön kilpailuttamisesta ei aiheudu kustannuksia. 

Katso myös: Sähkösopimus Helsinki

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen on Sähkösopimukset.com:n yksi perustajajäsenistä ja alustateknologioiden ammattilainen yli 10 vuoden kokemuksella. Hänen tavoitteenaan on rakentaa Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto – ei sen enempää.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Y-tunnus: 3351195-8
Yhteydenotot: [email protected]

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2023 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo