Hehku Energia – Esittely, sähkösopimukset & kokemuksia

Harkitsetko Hehku Energiaa sähköyhtiöksi? Tämä artikkeli kertoo sinulle kaiken olennaisen.
Päivitetty: 29.12.2023

Hehku Energia, aikaisemmin tunnettu nimellä GNP Energy, on osa suurta pohjoismaista GNP sähkökonsernia.

FaktatKuvaus
🌱 Pitkä historiaAlun perin perustettu vuonna 2010 Helsingissä. Keväällä 2023 uudistui Hehku Energiaksi.
📈 Kasvava asiakaskuntaYli 35 000 asiakasta Suomessa ja 16 työntekijää Helsingissä.
💡 Monipuolinen tarjontaTarjoaa kiinteähintaisia, pörssisähkö- ja hybridisähkösopimuksia.
🌟 Kilpailukykyiset hinnat ja palvelutTunnettu kilpailukykyisistä hinnoista ja korostaa laadukasta asiakaspalvelua.

Hehku sähkösopimukset

Mikä on on paras Hehku sähkösopimus? Se riippuu täysin tarpeistasi. Vaihtoehtoja riittää, ja seuraavaksi esittelemme jokaisen sähkösopimuksen Hehkulta.

Pörssisähkö

Pörssisähkösopimus, nimeltään ”Pörssi”, tarjoaa dynaamisen hinnoittelumallin, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain Nord Poolin Suomen markkinahinnan mukaan. 

Tämä sopimustyyppi sopii erityisen hyvin asiakkaille, jotka ovat valmiita hyödyntämään pörssisähkön hinnanvaihteluita ja saamaan sähköä edullisempaan hintaan, kun markkinahinnat ovat matalalla. Toisaalta, sopimus sisältää myös riskin hintojen nopeista nousuista. Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva, joten asiakkaat voivat vaihtaa sopimusta joustavasti kahden viikon irtisanomisajalla.

Määräaikainen 6–24 kk

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa asiakas sitoutuu sopimukseen tiettyyn määräaikaan, esimerkiksi 6–24 kuukautta. 

Sopimus tarjoaa tietyn määrän joustavuutta, sillä se ei sido asiakasta pitkäksi aikaa. Tämä sopii erityisesti niille, jotka etsivät lyhyempää sitoutumista.

Kiinteähintainen määräaikainen sopimus

Kiinteähintainen määräaikainen sopimus taas tarjoaa vakautta ja ennustettavuutta:

  • Hinta: Sopimuksen hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Asiakas maksaa kiinteän hinnan, esimerkiksi 8,99 snt/kWh, riippumatta markkinoiden hintavaihteluista.
  • Ennustettavuus: Tämä sopimusmuoto tekee sähkölaskun suunnittelusta helpompaa, sillä asiakas tietää tarkalleen, paljonko sähköstä tulee maksamaan koko sopimuskauden ajan.
  • Sopimuksen kesto: Asiakkaat voivat valita sopimuksen keston (6, 12 tai 24 kuukautta), mikä antaa heille mahdollisuuden lukita sähkön hinta haluamakseen ajaksi.
  • Soveltuvuus: Kiinteähintainen sopimus sopii erityisesti niille, jotka haluavat välttää markkinoiden hintavaihtelun ja arvostavat taloudellista vakautta.

Kummankin sopimustyypin valinta riippuu asiakkaan tarpeista ja tilanteesta. Määräaikainen sopimus tarjoaa enemmän joustavuutta, kun taas kiinteähintainen määräaikainen sopimus tarjoaa vakautta ja ennustettavuutta.

Hybridi 24 kk

Hybridi 24 kk on määräaikainen sopimus, joka yhdistää kiinteän hinnan ja sähkön pörssihinnan. Tässä mallissa on kiinteä kWh-hinta, johon lisätään 20 % pörssisähkön kuukauden keskihinnasta sekä kiinteä perusmaksu. 

Hybridi sopii asiakkaille, jotka haluavat hyötyä pörssihinnan alhaisista jaksoista mutta samalla suojata itsensä hintapiikeiltä. Tämä sopimus tarjoaa hyvän kompromissin hintajoustavuuden ja vakauden välillä.

Jatkuva

Jatkuva sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka tarjoaa vakautta ilman pitkäaikaista sitoutumista. Tämä sopimusmalli sopii erityisen hyvin niille asiakkaille, jotka haluavat joustavuutta! Sähkön hinta on vakaa, ja sopimus on irtisanottavissa kahden viikon irtisanomisajalla, mikä tarjoaa kuluttajalle huomattavaa mukavuutta ja muunneltavuutta.

Hinnoittelu ja kilpailukyky

Hehku Energia on hinnoitellut sopimuksensa kilpailukykyisesti, ja sen määräaikaiset sopimukset ovat usein markkinoiden edullisemmasta päästä. Hehku löytyy usein vertailumme kärjestä.

Vaihderikas historia

Hehku Energian historia on ollut monivaiheinen, sisältäen useita nimenmuutoksia ja omistajuuden vaihdoksia. Vuonna 2023 yhtiö muutti nimensä Hehkuksi, laajentaen samalla toimintaansa Suomessa ja panostaen asiakaspalveluun​​​​.

Vuonna 2009 perustettu Market Energia aloitti toimintansa sähköalalla Norjasta käsin.

Market Energia muutti nimensä Finkraft Oy:ksi ja myöhemmin GNP Energy Finland Oy:ksi. Nämä muutokset heijastivat yrityksen pyrkimyksiä uudistua ja parantaa toimintaansa.

Nimenmuutos Hehku Energiaksi

Vuonna 2023, GNP Energy Finland Oy uudistui Hehku Energia Oy:ksi, symboloiden uutta aikakautta ja paluuta suomalaisille juurilleen. Meidän mielestämme tämä oli fiksu muutos, sillä uusi nimi on huomattavasti parempi ja muistettavampi.

Hehku Energian lanseerauksen myötä yritys on keskittynyt entistä enemmän laadukkaaseen asiakaspalveluun ja sähkömarkkinoiden kehittämiseen, kuvastaen sen pyrkimystä olla Suomen avuliain sähkökumppani.

Kaikkien näiden vaiheiden ja muutosten kautta Hehku Energia on osoittanut kykynsä sopeutua, oppia ja kasvaa sähköalalla. Yhtiön historia kertoo rohkeudesta ja uudistumisesta, mikä näkyy sen nykypäivän toiminnassa ja palveluissa.

Hehku kokemuksia asiakkailta

Hehku Energian aikaisemmat versiot, kuten GNP Energy, ovat saaneet sekä positiivisia että negatiivisia arvioita. Trustpilot-arvosteluissa GNP Energy sai 2,3 tähteä 5:stä, mikä on sähköyhtiöille melko tyypillinen lukema. On tärkeää huomioida, että yhtiön taustat ovat kunnossa ja se toimii laillisesti sähkönmyyjänä. Lisäksi, yhtiö on kasvattanut asiakasmääräänsä ja panostanut asiakaspalveluunsa​​​​.

Asiakasarvostelut verkossa voivat vaihdella ja eivät aina anna täydellistä kuvaa yrityksen palvelusta. Hehku Energia on kokenut muutoksia ja uudistuksia, mikä saattaa vaikuttaa asiakkaiden kokemuksiin. 

Hehku sovellus

Hehkulta ei vielä löydy omaa sovellusta, mutta Hehkun halvan sähkösopimuksen kanssa toimivat yleiset sovellukset ja energiatehokkuutta parantavat laitteet, kuten älyplugit.

Pörssisähkön tuntihinnan seuraaminen on helppoa Fingridin maksuttoman Tuntihinta-mobiilisovelluksen kautta. Tämän sovelluksen avulla voit pysyä ajan tasalla sähkön hinnasta tunneittain. 

Hehku tarjoaa myös aurinkopaneelit

Hehku Energia tarjoaa aurinkopaneeliratkaisuja omakotitaloihin avaimet käteen -toimituksena, mikä tarkoittaa, että asiakkaat saavat täydellisen palvelun aina kartoituksesta asennukseen asti. 

Saat Hehkulta kaiken tarvittavan aurinkopaneelijärjestelmän asennukseen, mukaan lukien:

  • Aurinkopaneelit
  • Invertterit
  • Seurantasovelluksen
  • Kiinnitysjärjestelmän asennuksen. 

Lisäksi Hehku tarjoaa käyttöönottokoulutuksen, avustaa lupa-asioissa ja ilmoittaa verkkoyhtiölle kytkentälupaa varten​​.

Hehkun aurinkopaneelipaketit ovat edullisia ja ne pienentävät sähkölaskua tarjoamalla puhdasta uusiutuvaa energiaa. Järjestelmän hinta riippuu mitoituksesta ja paneelimallista, keskimäärin hinnan ollessa noin 4 800–13 000 euroa asennettuna​​​​. 

Asennus on turvallista ja laadukasta, ja Hehku myöntää pitkän takuun työlleen. Lisäksi he tarjoavat vaihtoehtoja aurinkopaneelioptimoijille varjoisille katoille ja mahdollisuuden yhdistää sähköauton latausasema samaan asennukseen​​​​. 

Asiakkaat voivat hyödyntää kotitalousvähennystä aurinkopaneelien asennuskuluissa, mikä tekee investoinnista entistä kannattavamman​​. Toimitukseen sisältyy seurantasovellus, jonka avulla asiakkaat voivat seurata aurinkovoimalansa tuotantoa​​.

Yhteenveto Hehkusta

Hehku Energia, aikaisemmin GNP Energy, on pienempi mutta kasvava sähkönmyyntiyhtiö Suomessa, jolla on taustallaan iso pohjoismainen sähkökonserni. 

Yhtiö tarjoaa monipuolisen valikoiman kilpailukykyisesti hinnoiteltuja sähkösopimuksia. Asiakasarviot ovat olleet sekavaa, mutta yhtiö on pyrkinyt parantamaan toimintaansa ja asiakaspalveluaan. 

Vaikka Hehku Energia on kohdannut haasteita historiassaan, se näyttää olevan sitoutunut tarjoamaan luotettavaa palvelua ja kilpailukykyisiä hintoja asiakkailleen.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Yhteydenotot: info@sahkosopimusinfo.com

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2024 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo