Fortum – Esittely, sähkösopimukset & kokemuksia

Fortum on yksi Suomen johtavista sähköyhtiöistä, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman edullisia sähkösopimuksia ja uusiutuvan energian ratkaisuja. 

Yhtiön taival sähkömarkkinoilla on ollut valtakunnallisesti merkittävä, ja sen palvelut kattavat sekä kotitaloudet että yritykset.
Päivitetty: 29.12.2023

Fortumin sähkösopimukset

Fortum Duo

Fortum Duo on 24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus, joka tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden optimoida sähkönkäyttöään ja säästää kustannuksissa.

Sopii parhaiten: Tämä sopimus on ihanteellinen asiakkaille, jotka haluavat hyödyntää kulutuksensa ajoittamista ja hallita kustannuksiaan tarkemmin.

Fortum Tarkka

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain pörssisähkön mukaan.

Hinta: Hinnoittelu perustuu sähkön spot-hintaan, joka muuttuu jatkuvasti.
Sopii parhaiten: Soveltuu asiakkaille, jotka seuraavat aktiivisesti sähkömarkkinoita ja haluavat hyödyntää hinnanvaihteluja.

Fortum Vakio S ja M

Kiinteähintaiset sopimukset, jotka tarjoavat vakautta sähkölaskuun. Vakio S on suunnattu pienemmille asunnoille, Vakio M isommille tai saunallisille asunnoille.

Sopii parhaiten: Sopii kuluttajille jotka arvostavat ennakoitavuutta sähkölaskussaan ja haluavat välttyä hintojen vaihteluilta.

Fortum Kesto

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka hinta mukautuu markkinoiden vaihteluihin. Tarjoaa 100% hiilidioksidivapaan sähkön ja mahdollisuuden valita 100% uusiutuvaa tai aurinkoenergiaa.

Sopii parhaiten: Asiakkaille, jotka haluavat joustavuutta ja ovat kiinnostuneita ympäristöystävällisistä energiavaihtoehdoista.

Fortum Yritys Varma

Määräaikainen, kiinteähintainen sopimus yrityksille. Tarjoaa ennustettavuutta ja vakautta sähkön hinnan osalta.

Hinta: Ei mainittu. Hinnoittelu perustuu kiinteisiin sopimusehtoihin.
Sopii parhaiten: Yrityksille, jotka haluavat vakaat sähkön hankintakustannukset ja tukea ympäristöystävällistä energiaa.

SopimusKuvausSopii parhaiten
Fortum Duo24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus, optimointi mahdollisuus.Kulutuksensa ajoittamista haluaville.
Fortum Tarkka Toistaiseksi voimassa oleva, tunneittain vaihtuva pörssisähkön hinta.Aktiiviset sähkömarkkinoiden seuraajat.
Fortum Vakio S ja M Kiinteähintaiset sopimukset, vakautta sähkölaskuun.Ennakoitavuutta arvostaville.
Fortum Kesto 🌱Toistaiseksi voimassa oleva, 100% hiilidioksidivapaa sähkö, joustavuutta.Ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja haluaville.
Fortum Yritys Varma 🏢Määräaikainen, kiinteähintainen sopimus yrityksille, vakaus.Yritykset, jotka haluavat vakaita kustannuksia.

Fortum sähkön hinta

Fortumin sähkösopimusten kilpailukyky ja hinnoittelu verrattuna muihin tarjoajiin ovat monipuolisia, ja yhtiön sähkösopimusten hintataso on yleisesti ottaen linjassa markkinoiden keskiarvon kanssa. 

Fortumin tarjoamista sähkösopimuksista pörssisähkö on usein pitkällä aikavälillä edullisin vaihtoehto, sillä sen laskutus perustuu sähkön spot-hintoihin. Lisäksi Fortum tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja pakettisopimuksia, joissa asiakas maksaa tietyn kiinteän kuukausihinnan, johon sisältyy ennalta määrätty määrä sähköä​​.

Kun kilpailutetaan eri halvinta sähkösopimusta, on tärkeää ottaa huomioon muun muassa talouden kokonaiskulutus, sopimuksen tyyppi (pörssisähkö, määräaikainen kiinteä sopimus, toistaiseksi voimassa oleva sopimus), sekä sopimuksen perushinta eli kuukausimaksu ja kWh-hinnat. Pörssisähkösopimus voi olla pitkässä juoksussa edullisin, mutta määräaikainen kiinteä sopimus tarjoaa varmemman ja ennustettavamman hinnan. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus taas tarjoaa maksimaalista joustavuutta, mutta hinnat voivat muuttua kuukauden varoitusajalla​​​​.

Fortum on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä toimijana sähkömarkkinoilla, ja vaikka se on usein edullisten sähköyhtiöiden joukossa, se ei aina ole kaikkein halvin vaihtoehto. Kilpailuttaminen auttaa löytämään markkinoiden parhaat tarjoukset ja sopivimmat sähkösopimukset. On myös tärkeää huomata, että sähkösopimukseen liittyvät kulut voivat vaihdella, ja kilpailuttamalla sopimukset voi löytää parhaiten omaan tilanteeseen sopivan vaihtoehdon​​.

Fortum asiakaspalvelu

Fortumin asiakaspalvelussa voit kohdata digitaalisen avustajan, joka muistuttaa nostalgista Microsoftin Clippyä – mutta sähköisen asioinnin aikakaudella. Tämä veikeä virtuaaliapuri nimeltä Milo tervehtii sinua hymyssä suin (tai pikselissä pikselinä) ja tarjoaa apuaan laskuihin, sopimuksiin ja energiankulutuskysymyksiin.

Milo voi esimer­kiksi tarkistaa, voiko sähkö­las­kullesi antaa lisää maksuaikaa, ja tekee muutoksen, jos niin haluat. Jos Milo ei osaa vastata kysymyk­seesi tai suorittaa pyyntöäsi, se siirtää keskus­telun (ma-pe klo 9-17) asiakas­neu­vo­jalle.

Saat kuitenkin nopean laadukkaasti yhteyden oikeisiin ihmisiin. Fortumin asiakaspalveluun voi myös ottaa yhteyden postilla: Fortum Asiakas­palvelu Oy, PL 100, 00048 FORTUM.

Mikä on Oma Fortum?

 Oma Fortum on Fortumin tarjoama digitaalinen palvelu, joka mahdollistaa asiakkaille helpon pääsyn sähkösopimuksiinsa ja energiankulutustietoihinsa.

Käyttäjät voivat: 

  • Tarkastella ja hallinnoida laskujaan
  • Seurata energiankäyttöä reaaliajassa 
  • Tehdä muuttoilmoituksen. 

Palvelu tarjoaa myös vinkkejä energiansäästöön ja mahdollistaa yhteydenpidon asiakaspalveluun. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, mikä takaa turvallisen käytön.

Fortumin historia 

Fortumin historia alkaa vuodesta 1932, kun sen edeltäjä Imatran Voima (IVO) perustettiin hoitamaan Imatrankosken vesivoimalaitosta Imatralla. Vuosien saatossa IVO hankki ja rakensi lukuisia muita voimalaitoksia, kuten suurimpia vesivoimalaitoksia Oulujoki-joen varrella, Inkoon ja Naantalin hiilivoimalaitokset sekä Loviisan ydinvoimalaitoksen.

Vuonna 1998 Fortum syntyi IVO:n ja Neste Oy:n, Suomen kansallisen öljy-yhtiön, yhdistymisen myötä. Tästä syntyi uusi energiakonserni, jonka pääliiketoiminta keskittyi pohjoismaihin ja joka noteerattiin Nasdaq Helsingin pörssissä.

Vuonna 2004 Fortum jakautui kahtia, jolloin öljyliiketoiminta siirtyi Neste Oilille, ja Fortum keskittyi sähkön ja lämmön tuotantoon. Kiitävän kasvun avulla Fortum saavutti määräävän markkina-aseman, mikä on johtanut kilpailuviranomaisten toimiin ja erilaisiin säädöksiin yhtiön toiminnan suhteen.

2000-luvulla Fortum on keskittynyt yhä enemmän uusiutuvaan energiaan, kuten vesivoimaan ja aurinkoenergiaan

Fortum on myös myynyt osuuksiaan eri yrityksistä, kuten sähköverkkoyhtiö Fingridistä ja omasta sähköjakeluverkostaan Suomessa, joka myytiin Suomi Power Networksille (myöhemmin nimeltään Caruna). 

Yhtiö on ollut aktiivinen myös kansainvälisillä markkinoilla, esimerkiksi investoimalla aurinkovoimalaitoksiin Intiassa ja kehittämällä yhteistyötä Rosatomin ja Rolls-Royce Enginesin kanssa ydinvoiman alueella.

Viime aikoina Fortum on tehnyt suuria muutoksia strategiassaan, mukaan lukien Venäjällä sijaitsevien omaisuuserien siirron ulkoiseen hallintaan Venäjän presidentin asetuksella vastauksena Euroopassa tapahtuneisiin venäläisomaisuuden takavarikointeihin, mikä johti tappioihin yhtiölle.

Fortum – sähkösopimuksen irtisanominen

Fortumin sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Prosessi käsittää mahdollisten hyvitysten ja veloittamattomien laskujen hallinnan. Asiakaspalvelu varmistaa yhteystiedot ja sujuvan asioinnin ennen sopimuksen päättymistä. 

Sopimuksen voi irtisanoa myös verkossa muuttoilmoituksen yhteydessä tai sopimusta siirrettäessä uuteen osoitteeseen. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voidaan irtisanoa milloin tahansa, ja Fortum saa tiedon myyjänvaihdosta suoraan sähköverkkoyhtiöltä. Lisätietoja ja ohjeita löytyy Fortumin verkkosivuilta.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Yhteydenotot: info@sahkosopimusinfo.com

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2024 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo