Vertaa ja löydä Suomen paras sähkösopimus

Paras sähkösopimus määräytyy monien tekijöiden, kuten henkilökohtaisten tarpeiden, kulutuksen ja asumismuodon mukaan.
Löydä suomen edullisin sähkösopimus

Paras sähkösopimus

Monille paras sähkösopimus on tällä hetkellä Fortum Tarkka -pörssisähkösopimus hintaan 0,45snt / kWh + Spot.

Paras sähkösopimus tarjoaa kohtuullisen hinnan, joustavuutta, luotettavuutta ja mahdollisesti muita lisäominaisuuksia, kuten ympäristöystävällisyyttä tai hyvää asiakaspalvelua.

Parhaat sähkösopimukset vertailussa

Sopimustyyppi
Plussat
Miinukset
 
Fortum
Fortum Tarkka
Ei määräaikaa
Sopimustyyppi
Pörssihintaa seuraava sopimus.
Plussat
Oikein ajotetuilla kulutustottumuksilla voit vaikuttaa huomattavasti maksamaasi sähkönhintaan.
Miinukset
Sähkön markkinahinnan ollessa korkealla, joudut seuraamaan sähkön hintaa aktiivisesti ja karsimaan sähkölaitteiden käytöstä.
Oomi
Oomi Kiinteä
24kk määräaikainen
Sopimustyyppi
24kk määräaikainen, edullinen sähkösopimus.
Plussat
Sähkön hinta on aina sama vuorokaudenajasta riippumatta, koko sopimuskauden ajan.
Suomalaisten yleisesti suosituin sopimustyyppi.
Miinukset
Sopimuksen purkaminen on mahdollista lähinnä muuton yhteydessä.
Fortum
Fortum Duo
24kk määräaikainen hybrid
Sopimustyyppi
24kk määräaikainen, edullinen sähkösopimus jossa 50% hinnasta on kiinteä ja 50 % pörssisähkön markkinahintaa seuraava.
Plussat
Hyvä vaihtoehto sähköauton tai lämminvesivaraajan omistajille, jos pystyt ajoittamaan sähkönkäytön yöaikaan.
Miinukset
Sopimuksen purkaminen on mahdollista lähinnä muuton yhteydessä.
Markkinahinnat vaihtelevat nopeasti, joten sähkön hintaa pitää edelleen seurata tarkasti.

Hyvä sähkösopimus sisältää seuraavat ominaisuudet:

 • Kilpailukykyinen hinta: Sähkön hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä sähkösopimuksen valinnassa. Kilpailukykyinen hinta tarkoittaa sitä, että sähkön hinta on kohtuullinen verrattuna muihin markkinoilla oleviin sopimuksiin. Sähkön siirtohintaan et voi vaikuttaa, mutta käytön hintaan voit, ja siksi suosittelemme, pidät silmällä sivustoamme parhaiden sähkötarjousten perässä.
 • Joustavuus: Hyvä sähkösopimus tarjoaa joustavuutta asiakkaan tarpeiden mukaan. Sopimuksen pituus, mahdollisuus vaihtaa sopimustyyppiä tai muuttaa kuukausittaisia maksuja voivat olla tärkeitä ominaisuuksia. Lyhyt sopimuskausi voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa olla mahdollisimman joustava sähkösopimuksen suhteen. Kiinteähintainen sopimus antaa selkeän kuvan tulevista kustannuksista, kun taas vaihtuva hinta voi olla hyvä valinta, jos olettaa sähkön hinnan laskevan.
 • Asiakaspalvelu: Paras sähkösopimus sisältää myös hyvää asiakaspalvelua. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat saavat nopeaa ja ystävällistä palvelua, jos heillä on kysyttävää tai ongelmia sähkön toimituksen kanssa. Tällä hetkellä mikään sähköyhtiö ei tarjoa vuorokauden ympäri asiakaspalvelua. Yleisesti ottaen asiakastukea on tarjolla ainoastaan arkisin toimistoaikoina.
 • Kampanjatarjoukset: Joissakin tilanteissa kampanjatarjoukset voivat olla hyvä vaihtoehto, mutta kannattaa muistaa tarkastella myös pitkän aikavälin hintoja.
 • Ympäristöystävällisyys: Ympäristöystävällinen sähkösopimus voi olla tärkeä niille, jotka haluavat vähentää hiilijalanjälkeään. Tällainen sopimus voi sisältää esimerkiksi uusiutuvaa energiaa tai muita ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Paras sähkösopimus on yksilöllinen ja riippuu asiakkaan tarpeista ja mieltymyksistä. On tärkeää tehdä huolellinen vertailu eri sähköyhtiöiden välillä ja valita sopimus, joka vastaa parhaiten omia tarpeita.

Paras sähkösopimus opiskelijalle

Paras sähkösopimus opiskelijalle riippuu paljon henkilökohtaisista kulutustottumuksista ja asumismuodosta. Tässä kuitenkin muutamia yleisiä vinkkejä, jotka voivat auttaa opiskelijaa löytämään parhaan sähkösopimuksen:

 • Tutustu eri sähköyhtiöiden tarjoamiin sopimuksiin ja vertaile hintoja. Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia sopimuksia, joten on tärkeää löytää sellainen, joka sopii omaan käyttöön. Sopimuksen etsinnässä voit käyttää apunasi sähkölaskuria.
 • Selvitä onko taloyhtiöllä oma sähkösopimus. Tällöin voit sopia siitä, että sähkölasku sisältyy vuokraan.
 • Jos asut yksityisasunnossa, kannattaa kiinnittää huomiota sähkön kulutukseen. Tarkkaile, kuinka paljon käytät sähköä ja yritä löytää sopiva sopimus sen perusteella. Esimerkiksi jos käytät paljon sähköä lämmitykseen, kannattaa etsiä sopimusta, joka sisältää kiinteän kuukausihinnan. Hyvä esimerkki tästä on Fortum S, joka on loistava valinta pienessä asunnossa elävälle.
 • Sopimuksen kesto: Opiskelijan kannattaa harkita, haluaako hän sitoutua pidempiaikaiseen sopimukseen vai haluaako hän joustavamman ratkaisun. Se oikeastaan riippuu siitä, miten kauan sinä luulet, että opinnot kestää ja asut samassa asunnossa.  Usein opiskelijan tilanteessa joustavuus voi olla tärkeää, joten lyhytaikainen sopimus voi olla parempi vaihtoehto.
 • Sähkösopimusten hinnoittelumallit vaihtelevat, joten vertailu eri sähköyhtiöiden tarjousten välillä kannattaa. Opiskelijan kannattaa myös tarkastella mahdollisia opiskelija-alennuksia tai muita tarjouksia. Tällä hetkellä Nordic Green Energy tarjoaa opiskelija-alennusta, joka kannattaa hyödyntää.  On myös hyvä ottaa huomioon, että viime aikoina yksinasuvat ja pienessä asunnossa asuvat eivät ole saaneet sähkötukea
 • Opiskelijan kannattaa arvioida oma sähkönkulutus ja valita sopimus sen mukaisesti. Opiskelijan kulutus on yleensä pienempää kuin esimerkiksi perheellä, joten sopimus voi olla erilainen.
 • Opiskelijan asuinpaikka vaikuttaa sähkön hintaan, sillä sähkön siirtohinta voi vaihdella alueittain. Opiskelijan kannattaa tarkistaa, millaisia siirtohintoja eri sähköyhtiöt tarjoavat hänen asuinpaikassaan. Vaikkei asuinpaikkaa yleensä voi tai halua helposti vaihtaa, voi paikkakunnissa olla huomattava ero sähkön siirtohinnoissa. 
 • Opiskelijan kannattaa tarkistaa, kuinka helppoa sopimuksen irtisanominen on. Sähkösopimukset joissa on määrätty irtisanomisaika, sopimuksen purkamisesta voi aiheutua ylimääräisiä kustannuksia. Opiskelijan kannattaa valita sopimus, jonka irtisanominen on helppoa, jos hän tarvitsee sopimuksen irtisanomista esimerkiksi opintojen loppuessa.
 • Jos haluat pienentää sähkölaskua, tsekkaa nämä säästövinkit. Tiedämme, että jokainen euro merkitsee yleensä opiskelijalle. Muista myös kilpailuttaa sopimus säännöllisesti. Sähkömarkkinoilla on paljon vaihtelua ja uusia tarjouksia ilmestyy jatkuvasti, joten kilpailuttamalla sopimuksen voit löytää edullisemman vaihtoehdon.

Paras sähkösopimus kerrostaloon

Sähkösopimuksen valintaan kerrostaloon vaikuttaa useita tekijöitä, kuten asunnon koko, lämmitysjärjestelmä, asukkaiden määrä ja kulutustottumukset. Kerrostaloasunnoissa sähkönkulutus voi olla yleensä vähäisempää kuin esimerkiksi omakotitaloissa, sillä lämmitys, valaistus ja kodinkoneet ovat usein yhteiskäytössä. Kerrostalossa asuessa yleisesti suositellaan valitsemaan kiinteähintainen sähkösopimus, sillä se antaa selkeän kuvan sähkölaskun suuruudesta joka kuukausi.

Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta ei muutu sopimuskauden aikana, vaikka markkinahinnat vaihtelisivatkin. Tämä auttaa pitämään sähkölaskun budjetissa ennustettavana. Toisaalta myös pörssisähkö, jossa sähkön hinta määräytyy markkinahinnan mukaan, voi olla hyvä vaihtoehto kerrostalossa, jos taloyhtiöllä on käytössä joustava sähkönkulutusjärjestelmä, joka mahdollistaa sähkön kulutuksen siirtämisen edullisempiin ajankohtiin. 

Kerrostalossa voi myös olla mahdollista valita yhteissähkösopimus, jossa taloyhtiö neuvottelee yhdessä sähkön toimittajan kanssa sopimuksen. Yhteissähkösopimus voi olla edullisempi vaihtoehto, koska taloyhtiö voi saada parempia hintoja suuremmalla sähkönostomäärällä.

Paras sähkösopimus yksiöön

Paras sähkösopimus yksiöön on Fortum S tai pörssisähkösopimus Oomilta tai Fortumilta, riippuen siitä kumpi on tällä hetkellä halvin.  Jos kulutuksesi on vähäistä suosittelemme pörssisähkösopimusta jolloin maksat vai kulutuksesi mukaan sähkön siirtohinnan lisäksi.

Paras sähkösopimus omakotitaloon

Joitakin asioita, jotka omakotitalon sähkösopimuksessa kannattaa huomioida ovat:

 • Kulutus: Omakotitalon suurempi sähkönkulutus kannattaa huomioida sopimusta valittaessa. Pörssisähkö voi olla edullisempaa, jos seurataan hintoja ja kulutusta säännöllisesti. Kiinteähintainen sopimus taas voi olla turvallisempi vaihtoehto, jos halutaan tietää tarkasti kuukausittaiset kulut.
 • Sähkön alkuperä: Jos omakotitalon asukkaat haluavat käyttää uusiutuvaa energiaa, kannattaa valita uusiutuvaa energiaa tarjoava sähköyhtiö tai -sopimus. Monet sähköyhtiöt tarjoavat tällä hetkellä uusiutuvan energian vaihtoehtoa.
 • Sopimuksen tyyppi: Kiinteähintainen sopimus takaa vakauden hintaan, kun taas pörssisähkö sopii niille, jotka haluavat seurata hintoja aktiivisesti ja vaihtaa sopimusta halutessaan helposti. Joissain sopimuksissa voi olla myös erityisiä tarjouksia, kuten alennuksia tai muita etuja.
 • Sopimuskauden pituus: Pitkä sopimuskausi voi tarkoittaa pysyvää hintavakautta, mutta tällöin kulutuksen tai olosuhteiden muuttuessa voi olla hankalaa vaihtaa sopimusta. Lyhyt sopimuskausi puolestaan mahdollistaa sopimuksen joustavan muuttamisen, mutta voi johtaa hintojen muutoksiin useammin.
 • Yö- ja päiväsähkö: Yö- ja päiväsähkö sopii erityisesti niille, jotka käyttävät paljon sähköä yöllä, kuten lämpöpumppuja tai lämmitysjärjestelmiä. Tällöin yöaikainen sähkö on yleensä halvempaa.
 • Lisäpalvelut: Joissain sopimuksissa on mukana lisäpalveluita, kuten sähkönkäytön seurantaa tai asiakaspalvelua. Tällaisia palveluita kannattaa harkita, jos niistä on hyötyä.
 • Lisänä aurinkopaneelit: Aurinkopaneelit ei liity sähkösopimuksiin, mutta niiden avulla voit säästää huomattavasti alentaa sähkölaskuasi omakotitalossa. Suosittelemme selvittämään aurinkopaneelien kustannukset omakotitaloosi. 
 • Ilmalämpöpumput: ​​Ilmalämpöpumppu auttaa alentamaan lämmityskustannuksia ja tekemään sisäilmasta miellyttävämmän – halusitpa sitten lisää lämpöä tai viilennystä.

Usein kysyttyä

Mistä paras sähkösopimus?

Moni asia vaikuttaa sähkön kallistumiseen. Esimerkiksi kaasun sekä öljyn hinnan nouseminen ovat vaikuttaneet myös sähkön hintaan. Yleinen talouskasvu sekä inflaatio ovat myös suurena syynä kallistuneisiin hintoihin. Paras sähkösopimus löytyy vertailemalla. Netissä tämä käy helpoiten.

Sähkösopimukset.com-sivustolla löydät kattavan tietopankin sähkösopimuksista, sähkön hinnasta, sähköyhtiöistä ja parhaat sähkötarjoukset. On tärkeää vertailla eri sähköntoimittajien tarjoamia sopimuksia ja valita sopimus, joka sopii omiin tarpeisiin ja budjettiin.

Sähkösopimuksen vaihtaminen on helppoa meidän sivustollamme, joten kannattaa rohkeasti tutustua eri vaihtoehtoihin ja tehdä valinta sen perusteella, mikä sopimus tuntuu parhaalta juuri itselle.

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen

Teemu Pesonen on Sähkösopimukset.com:n yksi perustajajäsenistä ja alustateknologioiden ammattilainen yli 10 vuoden kokemuksella. Hänen tavoitteenaan on rakentaa Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto – ei sen enempää.

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Y-tunnus: 3351195-8
Yhteydenotot: [email protected]

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2023 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo