Luotettavat sähköyhtiöt

Luotettavat sähköyhtiöt takaavat sen, että sinulle on tarjolla edullista sähköä kaikkiin tarpeisiin vuodenajasta huolimatta.

Suomessa sähköyhtiöiden tarjonta on hyvin laajaa, ja kuluttajalla on mahdollisuus päättää itse, mistä sähkönsä ostaa, joten sähköyhtiöiden vertaileminen kannattaa.

Luotettavimmat sähköyhtiöt

Fortum

Fortum

Suomen valtion tukema globaali energiajättiläinen, jonka sähköntuotanto on vakaata ja monipuolista
Hehku Energia Logo

Hehku Energia

2023 GNP Energy Finland Oy uudistui Hehku Energiaksi, symboloiden uutta aikakautta ja paluuta suomalaisille juurilleen
Oomi

Oomi

Moderni ja nopeasti kasvava suomalainen sähkönmyyntiyhtiö
Nordic Green Energy

Nordic Green Energy

Norjalainen uusiutuvaa energiaa kaikkialle Suomeen toimittava yhtiö

Luotettava sähköyhtiö ⎼ Ota nämä asiat huomioon

Millainen on luotettava sähköyhtiö? Suomessa sähköyhtiöitä on tarjolla useita hyviä vaihtoehtoja, joten sen itselle parhaan sähkösopimuksen löytäminen niiden joukosta voi aluksi tuntua aikaa vievältä urakalta.

Siksi me olemme koonneet huomioon otettavat asiat, joita kannattaa miettiä, jotta saat perattua kaiken tarjonnan joukosta ne itsellesi parhaat vaihtoehdot vertailtaviksi. Löydä luotettava sähköyhtiö näin:

Luotettavat sähköyhtiöt – Tuotannon luotettavuus

Kesän 2022 aikana on ympäri Eurooppaa uutisoitu sähköyhtiöiden konkursseista. Eikä meillä Suomessakaan ole vältytty näiltä uutisilta, sillä sähköyhtiöt Suomessa ovat ihan saman myllytyksen kohteena, kuin niiden eurooppalaiset kumppanit.

YLEn uutinen heinäkuulta Lumo Energian konkurssista

Siksi kannattaa ihan ensimmäiseksi tarkistaa, kuinka pitkään eri sähköyhtiöt ovat olleet toiminnassa Suomessa, ja miten vakaata niiden sähköntuotanto ja -tarjonta on niiden olemassaolon aikana ollut. 

Jos sähköyhtiöllä on aiemmin ollut tarjonnan kanssa ongelmia, kannattaa miettiä onko todennäköistä, että häiriöt jatkuvat myös tulevaisuudessa? Jos aiemmat ongelmat on korjattu, miten se on tehty? Voit myös tutustua eri sähköyhtiöiden käyttäjien kokemuksiin lukemalla arvosteluita netissä. Tarjoamme nopean läpileikkauksen Suomen suurimmista sähköyhtiöistä ja niiden asiakkaiden kokemuksista alempana tällä sivulla. 

Selvitä kuukausittainen ja vuosittainen sähkönkulutuksesi

Kun hakusessa ovat ne luotettavat sähköyhtiöt Suomessa, yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista on tietenkin oma kulutus. Jos kotoa ei löydy selkeää mittaristoa, josta näkisit oman kulutuksesi sekä kuukausi-, että vuositasolla, voit selvittää asian sähkölaskuja tutkailemalla tai olla suoraan yhteydessä tämänhetkiseen sähköyhtiöösi. Haluathan edullisimman sähkön hinnan, etkä maksaa turhasta.

On myös tärkeää, että ymmärrät, minkä tyyppistä energiaa kotisi käyttää: toimiiko kaikki puhtaasti sähköllä, vai onko mukana myös esimerkiksi maakaasua? Kun sinulla on selkeä kuva siitä paljonko on oma sähkönkulutus, sinun on helpompi vertailla eri tarjoajien sähkösopimuksia keskenään. 

Mieti minkä tyyppistä energiaa haluat käyttää

Nykyään melkein kaikki toimii sähköllä. Samalla kun sähkölaitteiden muoto, käyttötarkoitukset ja tehokkuus kehittyvät, siinä sivussa syntyy myös koko ajan uusia tapoja tuottaa sähköä.

Kuluttajalla on tänä päivänä varaa valita juuri omia arvoja vastaava sähköyhtiö. Mieti siis mitä ominaisuuksia arvostat eniten sähköyhtiötä valitessa. Tässä muutama harkitsemisen arvoinen pointti: 

  • Jos olet tarkka rahasta, voit valita vertailulistalle sähköyhtiöitä, jotka tarjoavat kiinteäkorkoisia tai kohtuuhintaisia sähkösopimuksia joustavalla sopimusajalla. 
  • Jos taas olet huolissasi ilmastonmuutoksesta, voit helpottaa omaa oloasi valitsemalla sähköyhtiön, joka tarjoaa virtaa kotiisi käyttäen osaksi tai kokonaan uusiutuvia energialähteitä. 
  • Jos kaikki muu on sinällään yhdentekevää, mutta sinulle on tärkeintä, että asiat hoituvat tehokkaasti ja toimivasti, kannattaa vertailla juuri asiakaslähtöisyydestään tunnettuja sähköyhtiöitä Suomessa.

Vertaile kotimaisia sähköyhtiöitä

Kun olet selvittänyt minkä tyyppiset luotettavat sähköyhtiöt vastaavat juuri sinun tarpeitasi ja arvojasi, on aika vertailla niitä keskenään. Vertailemalla varmistat, että löydät sähköyhtiöiden joukosta juuri itsellesi parhaan tarjoajan sekä kustannusten, että palveluiden puolesta.

Sähkösopimukset.com sivustolla voit vertailla eri tarjoajia helposti keskenään, ja valita niiden joukosta itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kun olet valinnut sopivan sähkösopimuksen, voit siirtyä suoraan sähköyhtiön sivustolle ja lähettää tarjouspyynnön.

Parhaat kotimaiset sähköyhtiöt 2024

Sähköyhtiöiden kilpailu asiakkaista on nyt erityisen kovaa, sillä toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa, Suomessa kuluttaja saa itse valita sähköyhtiönsä. Tämä vaatii kuitenkin kuluttajalta itseltään valppautta, joten pidä huoli, että valitset sen juuri itsellesi parhaiten sopivan sähkösopimuksen, jotta jäät kaiken keskellä voiton päälle.

Me voimme auttaa sinua löytämään ne oikeasti luotettavat sähköyhtiöt Suomessa, ja näin varmistaa, että sähkölaskusi pysyy aisoissa. Tällä sivulla voit vertailla eri sähköyhtiöitä keskenään ja valita sen kustannustehokkaimman vaihtoehdon.

Jos sinua kiinnostaa sähköyhtiötä valitessa myös esimerkiksi ympäristöystävällisyys tai paikallisuus, tarjoamme seuraavaksi nopean läpileikkauksen parhaista sähköyhtiöistä 2024 ja niiden ominaisuuksista Suomessa.  

Fortum 

Fortum sähkösopimus on monelle suomalaiselle tuttu juttu, sillä yhtiö on yksi Suomen vanhimmista ja vakaimmista sähköyhtiöistä. Tämä Suomessa perustettu monipuolinen sähköyhtiö tarjoaa sähköntuotantoa monessa eri muodossa sekä yrityksille, että kotitalouksille. Fortumin vahvuuksiin kuuluu se, että se on valtio-omisteinen yhtiö, mikä takaa sen, että Fortum tarjoaa sähköä vakaasti myös jatkossa, sillä sen toimintaa tuetaan huonoina aikoina. 

Suomen lisäksi Fortum on laajentanut toimintojaan myös muihin Pohjoismaihin sekä Baltiaan. Kaiken kaikkiaan yhtiöllä on liiketoimintaa jopa 10:ssä eri maassa ympäri maailman. Fortum ei kuitenkaan tuota pelkästään sähköä, vaan sen liiketoiminnan skaala on laajentunut samalla, kun yhtiön toiminnot ovat kansainvälistyneet. Fortum on tänä päivänä suuri tekijä esimerkiksi kierrätys- ja jäteratkaisujen kehittämisessä. Suomessa Fortum kuitenkin toimittaa pääasiassa sähköä ja lämpöä kuluttajille ja yrityksille. 

Nimenomaan kuluttajille Fortum tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joihin kuuluu energiatoimitusten lisäksi erilaisia energiankäytön seurantaan liittyviä innovatiivisia palveluita. Varsinkin näinä epävarmoina aikoina monia kiinnostaa Fortumin “Fiksu koti”-palvelu, joka mahdollistaa oman energiankulutuksen helpon ja tehokkaan seuraamisen. Palvelun tarjoaman datan avulla kuluttajan on helppoa vähentää sähkönkäyttöä siellä, missä sitä ei tarvita aiempaan tapaan. Tällöin kuluttaja säästää sekä rahaa, että ympäristöä. 

Ympäristöstä puheen ollen, Fortum kokemuksia netissä jakaneet asiakkaat ovat myös tuoneet esiin Fortumin aseman johtavana puhtaan energian yhtiönä. Fortum tunnetaan innovatiivisena sähköyhtiönä, joka pyrkii jatkuvasti kehittämään uusia tapoja tuottaa energiaa puhtaammin, sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä. Tässä kaikessa oleellisena osana toimivat esimerkiksi älykkäät järjestelmät sekä tietenkin uusiutuvat energialähteet. 

Tutustu Fortumin sähkösopimuksiin.

Nordic Green Energy 

Nordic Green Energy on Norjasta kotoisin oleva sähköyhtiö. Se on osa valtavaa jo vuonna 1898 perustettua Troms Kraft -konsernia, joka erikoistuu Norjassa nimenomaan vesi- ja tuulivoimalla tuotettuun sähköön. Nordic Green Energy kokemuksia voi kuitenkin alkaa kartuttamaan Suomessa vaikka heti tänään, sillä se on yksi suurimmista toimijoista Suomen ja Ruotsin markkinoilla. 

Nordic Green Energy sähkösopimus sopii erityisesti niille kuluttajille, joita kiinnostaa oman hiilijalanjäljen radikaali pienentäminen. Vesi- ja tuulivoima ovat todistaneet kykynsä tuottaa energiaa vakaasti, sillä vaikka jonain päivänä ei tuulisikaan, niin nykypäivän järjestelmillä energiaa voidaan ottaa talteen ja käyttää kun tarve tulee. Vaikka kyseessä ei olekaan suomalainen yhtiö, pohjoismaalaisena se on yhtä luotettava sähköyhtiö, kuin ne paikalliset toimijat. 

Yhtiöllä on Suomessa asiakkaita yli 70 000:n edestä, ja sen Suomessa jakelema sähkö vastaa yli 667 000 kerrostalokaksion sähkönkulutusta (2000 kWh). Ympäristöystävällisenä yhtiönä tunnetun Nordic Green Energyn asiakasmääriä on lisännyt myös se, että yhtiö tunnetaan asiakasläheisenä sähköyhtiönä. Asiakaskokemuksen korkea taso on yhtiölle tärkeä, sillä siellä ymmärretään myös puskaradion teho markkinoinnin saralla. 

Tämä takaa yleisesti ottaen asiakkaille tasokkaan palvelutarjonnan sekä vakaat sähkösopimukset. Nordic Green Energyn sähköntuotannossa ja sen toiminnassa yleisesti ei ole kohdattu häiriöitä, joten kyseessä on luotettava sähköyhtiö Suomen markkinoilla. 

Tutustu Nordic Green Energyn sähkösopimuksiin.

Oomi

Oomi Energia on yksi tuoreimmista tulokkaista Suomen energiamarkkinoille (perustettu vuonna 2020). Tästä huolimatta se on nopeasti noussut yhdeksi maan suurimmaksi sähköyhtiöksi, jolla on jo yli 400 000 asiakasta. Yhtiön taustalta löytyy laaja kirjo energia-alan pitkän linjan tekijöitä, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö ja Oulun Sähkönmyynti Oy. 

Oomi sähkösopimus sopii sekä peruskuluttajalle, että nimenomaan ympäristöystävällistä sähköä hakeville ympäri Suomen. Yhtiö esimerkiksi kertoo avustavansa asiakkaitaan aurinkopaneeleiden hankinnassa ja asentamisessa. Lisäksi Oomi tarjoaa sähkösopimuksia, joissa sähkö tuotetaan kokonaan aurinko-, vesi- ja tuulivoimalla.

Jos kokonaan uusiutuviin perustuva sähkösopimus ei ole mieleinen, Oomilta löytyy myös yhdistelmäsopimuksia, joissa mukana voi olla lisäksi esimerkiksi ydinvoimalla tuotettua sähköä.

Asiakaslähtöisyys näkyy Oomi kokemuksia jakaneiden asiakkaiden arvosteluissa. Palveluiden korkea laatu on tämän sähköyhtiön toimintojen keskiössä, sillä se panostaa laadukkaaseen asiakaskokemukseen, sekä kilpailukykyisten hintojen tarjoamiseen. 

Tutustu Oomin sähkösopimuksiin.

Lumme Energia

Lumme Energia sähkösopimus on mielenkiintoinen vaihtoehto niille, jotka etsivät aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä, tai harkitsevat omien aurinkopaneeleiden asennusta. Vuonna 2017 Etelä-Savon Energia ja Suur-Savon Sähkö yhdistyivät, jolloin syntyi Lumme Energia. Tämä suomalainen yhtiö panostaa asiakaskokemusten korkeaan laatuun, eikä Lumme Energia kokemuksia netissä lukiessa löytynyt mainintoja sähköntuotannon tai -toimitusten ongelmista. Kyseessä on siis yleisesti ottaen luotettava sähköyhtiö.  

Tutustu Lumme Energian sähkösopimuksiin.

KSS Energia

KSS Energia sähkösopimus on Kouvolan seudulla asuville erinomainen vaihtoehto, mutta vahvasta paikallisuudesta huolimatta, yhtiö toimittaa sähköä myös ympäri Suomea. KSS Energia on pitkään vastannut suurelta osin Kouvolan seudun sähköverkon ylläpidon ja sähköntuotannon kokonaisuudesta, minkä lisäksi yhtiö tarjoaa myös maakaasu- ja kaukolämpöratkaisuja. Tämä luotettava sähköyhtiö tarjoaa erityyppisiä sähkösopimuksia, joista asiakas voi valita esimerkiksi hinnan tai sähköntuotannon tapojen mukaan. 

Tutustu KSS Energian sähkösopimuksiin.

Helen 

Helen on yksi Suomen tunnetuimmista sähköyhtiöistä. Helen sähkösopimukset kattavat laajan kavalkadin erilaisia sopimustyyppejä, joihin kuuluu yleissähkön, aikasähkön sekä kausisähkön lisäksi esimerkiksi uusiutuviin energialähteisiin erikoistuvia sähkösopimuksia. Helen tuottaa ympäristöystävällistä sähköä erityisesti aurinko- ja tuulivoimaa käyttäen. Yhtiö tarjoaa myös asiakkailleen aurinkopaneeleita, ja se toimittaa sähköä kaikkialle Suomeen. 

Tutustu Helenin sähkösopimuksiin.

Vattenfall 

Vattenfall Oy on Euroopanlaajuisesti toimiva energiayhtiö, joka on alunperin lähtöisin Ruotsista. Suomessa Vattenfall sähkösopimus on saatavana kaikille, paitsi Ahvenanmaalla asuville. Se ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto ympäristöystävällistä sähköntoimittajaa hakeville, sillä Vattenfallin toimittama sähkö on pääasiassa ydinvoimalassa tai fossiilisista energiamuodoista tuotettua.

Viime aikoina yhtiö on kuitenkin alkanut panostaa myös uusiutuviin energialähteisiin, joten sen kehitystä kannattaa pitää silmällä. Samalla he myös seuraavat mahdollisen hukkaenergian käyttöä kryptovaluuttojen louhimiseen.

Tutustu Vattenfallin sähkösopimuksiin.

Väre 

Väre Oy on perustettu vuonna 2019, mutta nuoresta iästään huolimatta sillä on jo yli 250 000 asiakasta. Yhtiön vakaa perusta koostuu neljästä energiayhtiöstä, joihin kuuluvat esimerkiksi Kuopion Energia Oy ja Jyväskylän Energia Oy. Positiivisia Väre kokemuksia löytyy netin keskustelupalstoilta, ja monissa niistä mainitaan yhtiön sähköntoimitusten toimivuus ja luotettavuus. Väreen sähköntuotanto perustuu pääasiassa kaukolämpöön, sekä kaasu- ja vesiliiketoimintaan. 

Tutustu Väreen sähkösopimuksiin.

Katso myös: Sähkönsiirto Suomessa

Suomen paras sähkösopimusten vertailusivusto - ei sen enempää.

Yhteydenotot: info@sahkosopimusinfo.com

Fortum
Nordic Green Energy
Väre
Oomi

© 2024 Sähkösopimukset.com

Sähkösopimukset.com
Logo